Ανάπτυξη της κολύμβησης από τους «Πιγκουίνους»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Κολλέγιο Ρόδου το 1ο Rhodes Penguins Swimming Day από την Κολυμβητική Ακαδημία «Πιγκουίνοι Ρόδου». Στους αγώνες συμμετείχαν 146 αθλητές-αθλήτριες από τους Rhodes Penguins, 22 αθλητές που δηλώσανε από μόνοι τους συμμετοχή και 13 αθλητές από το «Ροδίων Άθλησις».

Η ημέρα ξεκίνησε με τους μικρούς μας φίλους σε μορφή επίδειξης, όπου στο τέλος περίμενε όλα τα παιδιά ένα μετάλλιο και ένα μπαλόνι! Στη συνέχεια, δίνοντας την σκυτάλη με τον καλύτερο τρόπο στα παιδιά που γεννήθηκαν από 2010 έως και 2013, πραγματοποιήθηκαν αγωνίσματα, στα οποία απονεμήθηκαν μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες. Τέλος ακολούθησε η προαγωνιστική και αγωνιστική κατηγορία με συμμετοχή σε αγωνίσματα 50 μέτρων.

Η διοργάνωση από την ομάδα των Πιγκουίνων αναπτύσσει και προάγει το άθλημα δίνοντας κίνητρο σε αθλητές και γονείς να συνεχίσουν την προσπάθεια με σκοπό την παραμονή των παιδιών κοντά στην κολύμβηση. 

Οι αγώνες έχουν στόχο να δώσουν κυρίως κίνητρο σε παιδιά που δεν περνούν μέρος σε διοργανώσεις εκτός Ρόδου και τη χαρά της ισότιμης συμμετοχής, προάγοντας μέσω αυτής την ευγενή άμιλλα. 
Οι διοργανωτές ευχαριστούν όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση των αγώνων και τους προπονητές και των δυο σωματείων.