Δ. Κρεμαστινός: Ευτυχώς διορθώθηκε έγκαιρα η ανισότητα

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός και 5 ακόμα βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν τροπολογία με την οποία προτείνουν αναθεώρηση των προϋποθέσεων άσκησης του επαγγέλματος του Επιτηρητή σπογγαλιευτικών σκαφών ζητώντας την εξίσωση των προϋποθέσεων άσκησης του επαγγέλματος με εκείνες που ισχύουν για τους επιτηρητές οστρακαλιευτικών σκαφών.

Η Κυβέρνηση σε πρόσφατο νόμο της προκάλεσε αναίτια ανισότητα μεταξύ επαγγελματιών του ιδίου κλάδου. Με τροπολογία της όρισε ότι για να εργαστεί κανείς ως Επιτηρητής σε οστρακαλιευτικό σκάφος χρειάζεται βεβαίωση επιτυχούς φοίτησης στη Σχολή Δυτών Καλύμνου και δεν συμπεριέλαβε στη ρύθμιση τους επιτηρητές σπογγαλιευτικών σκαφών που κάνουν ομοειδή εργασία. 

Αποτέλεσμα αυτής της μονομερούς ρύθμισης της Κυβέρνησης είναι οι επιτηρητές των οστρακαλιευτικών σκαφών να μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους έχοντας μια βεβαίωση επιτυχούς  παρακολούθησης της Σχολής Δυτών Καλύμνου ενώ οι επιτηρητές σπογγαλιευτικών σκαφών για να εργαστούν να απαιτείται να έχουν πτυχίο Επιτηρητή το οποίο για να λάβουν πρέπει πρώτα να δουλέψουν 2 χρόνια σε μεγάλα σκάφη. Σοβαρό ζήτημα προέκυψε για τη δυνατότητα στελέχωσης, τελικά, των σπογγαλιευτικών σκαφών.

Η τροπολογία υπερψηφίστηκε ευρέως από την Ολομέλεια της Βουλής και η Κυβέρνηση την έκανε δεκτή.