Δ. Κρεμαστινός: Ευτυχώς διορθώθηκε έγκαιρα η ανισότητα

Δ. Κρεμαστινός: Ευτυχώς διορθώθηκε έγκαιρα η ανισότητα

Δ. Κρεμαστινός: Ευτυχώς διορθώθηκε έγκαιρα η ανισότητα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 182 ΦΟΡΕΣ

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός και 5 ακόμα βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν τροπολογία με την οποία προτείνουν αναθεώρηση των προϋποθέσεων άσκησης του επαγγέλματος του Επιτηρητή σπογγαλιευτικών σκαφών ζητώντας την εξίσωση των προϋποθέσεων άσκησης του επαγγέλματος με εκείνες που ισχύουν για τους επιτηρητές οστρακαλιευτικών σκαφών.

Η Κυβέρνηση σε πρόσφατο νόμο της προκάλεσε αναίτια ανισότητα μεταξύ επαγγελματιών του ιδίου κλάδου. Με τροπολογία της όρισε ότι για να εργαστεί κανείς ως Επιτηρητής σε οστρακαλιευτικό σκάφος χρειάζεται βεβαίωση επιτυχούς φοίτησης στη Σχολή Δυτών Καλύμνου και δεν συμπεριέλαβε στη ρύθμιση τους επιτηρητές σπογγαλιευτικών σκαφών που κάνουν ομοειδή εργασία.

Αποτέλεσμα αυτής της μονομερούς ρύθμισης της Κυβέρνησης είναι οι επιτηρητές των οστρακαλιευτικών σκαφών να μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους έχοντας μια βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης της Σχολής Δυτών Καλύμνου ενώ οι επιτηρητές σπογγαλιευτικών σκαφών για να εργαστούν να απαιτείται να έχουν πτυχίο Επιτηρητή το οποίο για να λάβουν πρέπει πρώτα να δουλέψουν 2 χρόνια σε μεγάλα σκάφη. Σοβαρό ζήτημα προέκυψε για τη δυνατότητα στελέχωσης, τελικά, των σπογγαλιευτικών σκαφών.

Η τροπολογία υπερψηφίστηκε ευρέως από την Ολομέλεια της Βουλής και η Κυβέρνηση την έκανε δεκτή.

Διαβάστε ακόμη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa