Ημέρα δικαίωσης και τιμής για την Κάσο

Ημέρα δικαίωσης και τιμής για την Κάσο

Ημέρα δικαίωσης και τιμής για την Κάσο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 163 ΦΟΡΕΣ

Την ικανοποίησή του για την ανακήρυξη της Κάσου ως ηρωικό νησι, εκφράζει ο δήμος Κάσου, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του τα εξής:

«Χρειάστηκε να πλησιάσουμε τα 200 χρόνια από την καταστροφή της επαναστατημένης Κάσου το 1824 από τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο, αλλά επιτέλους η Ελληνική Πολιτεία αναγνωρίζει επισήμως τη θυσία των προγόνων μας, ανακηρύσσοντάς την, μέσω της Βουλής των Ελλήνων, «Ηρωικό Νησί».

Ένα πάγιο αίτημα των αρχών του νησιού, μετά από συστηματική και επίμονη προσπάθεια του Δήμου μας, βρήκε ανταπόκριση από όλους τους πολιτειακούς φορείς και από σήμερα πλέον είναι γεγονός.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Ελληνική Κυβέρνηση, διά του Υπουργού Εσωτερικών κ. Χαρίτση, και η Βουλή των Ελλήνων συμμερίστηκαν άμεσα το δίκαιο αίτημα που προώθησε μεθοδικά ο Δήμος μας σε αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Μαζί με την Κάσο αναγνωρίστηκαν και τα Ψαρά, ως ηρωικό νησί, κι έτσι επιτέλους δικαιώνονται οι αγώνες και οι θυσίες των δύο νησιών που είχαν μείνει εκτός του εθνικού κορμού το 1830 με την κήρυξη της ανεξαρτησίας του Ελληνικού Κράτους.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Δήμαρχος Κάσου Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη, η οποία παρακολούθησε τη συνεδρίαση, κατόπιν προσκλήσεως από τις θέσεις των επισήμων, εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση για την ανακήρυξη της Κάσου ως «Ηρωικού Νησιού», με τη σχετική τροπολογία.

Η Δήμαρχος εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος υπήρξε σταθερός συμπαραστάτης στο αίτημα του Δήμου.
Θερμές ευχαριστίες οφείλονται επίσης σε όλους τους Έλληνες Βουλευτές και ιδιαιτέρως στους κ.κ Δημήτριο Γάκη και Ανδρέα Μιχαηλίδη που κατέθεσαν τη σχετική τροπολογία-προσθήκη και τον κ. Μάνο Κόνσολα που ήταν ο εισηγητής από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Διαβάστε ακόμη

Έναρξη εργασιών του έργου «Πλακοστρώσεις Η.Ν. Κάσου»

Ψήφισμα για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της Κάσου

Δράσεις προληπτικής ιατρικής στην Η.Ν. Κάσο

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στο Ευγενίδειο ίδρυμα για την Κασιώτικη Ναυτιλία

Τέσσερις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ηρ.Ν. Κάσου

H Kάσος τιμά τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμά της

Κάσος: Το διήμερο εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του νησιού

Ανακοίνωση της παράταξης "Μαζί για την Κάσο" για τον αδόκητο θάνατο συμπολίτη τους