Ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τον ξυλοδαρμό του 19χρόνου Αλβανού

Σε σχέση με το συμβάν στη φυλακή της  Αυλώνας αναφορικά με τον ξυλοδαρμό του 19χρονου Αλβανού φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, απο το Υπουργείο Δικαιοσύνης έγιναν γνωστά τα ακόλουθα: 

"Ο προσωρινά κρατούμενοςΑ.Λ., 19 ετών, με εντολή Εισαγγελέα εισήχθη χθες στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.Τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης,μετά από σαφείς εντολές του Υπουργείουγια την προστασία και την ασφάλειά του. Παρ’ όλα αυτά χθες το απόγευμα δέχθηκε επίθεση στο κελί του από άλλους κρατούμενους και μεταφέρθηκε στο Κέντρο ΥγείαςΚαπανδριτίου και ακολούθως στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για έλεγχο. Κρίθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας και επέστρεψε στη φυλακή. Το συμβάν ερευνάται πειθαρχικά και ποινικά για τους κρατουμένους.

Στο Κατάστημα έχει μεταβεί κλιμάκιο ανώτατων στελεχών του Υπουργείου για τη διερεύνηση του συμβάντος ενώ με ειδική απόφαση ο κρατούμενος Α.Λ. μετάγεται σε άλλο  Κατάστημα Κράτησης. Παράλληλα δόθηκε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα σχετικά με τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του καταστήματος."