Βραβεύτηκε  η περιφέρεια μαζί με τους «κηπουρούς του Αιγαίου»

Μια εξαιρετική διάκριση απέσπασε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χθες, σε μια λαμπρή εκδήλωση που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για την υλοποίηση ενός εξίσου σημαντικού προγράμματος, αυτό που αφορούσε τους «κηπουρούς του Αιγαίου».

Το βραβείο για λογαριασμό της Περιφέρειας, παρέλαβαν ο περιφερειακός Σύμβουλος και πρόεδρος του Φυτωρείου Ρόδου κος Μιχάλης Μπαριανάκης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Χαρούλα Γιασιράνη, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Εθελοντισμού και ο γεωπόνος Νίκος Ρένεσης διευθυντής του Φυτωρίου της Ρόδου.

Η εκδήλωση έγινε στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία του προέδρου της ΕΝΠΕ κου Αγοραστού, του προέδρου της ΚΕΔΕ κου Πατούλη και δεκάδων εκπροσώπων από δήμους και περιφέρειες σε όλη τη χώρα.

Στόχος του προγράμματος αυτού ήταν να δημιουργηθεί εντός των σχολικών συγκροτημάτων κυρίως, «εργαστήρι Ζωής και δημιουργίας» όπου οι  εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές, να αδράξουν  την ευκαιρία αυτή που τους  έδωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υλοποιώντας έτσι το σχετικό πρόγραμμα.

Οι μαθητές με τον τροπο αυτό επίσης κατάφεραν να έρθουν κοντά στις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας, στα τοπικά βότανα και φυτά και κατ’ επέκταση στην Αιγαιακή Διατροφή.