Ροδίτικη στέκα στο παγκόσμιο της Ντόχα

Ροδίτικη στέκα στο παγκόσμιο της Ντόχα

Ροδίτικη στέκα στο παγκόσμιο της Ντόχα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1990 ΦΟΡΕΣ

Ο Δαμιανός Γιαλλουράκης, ένας από τους τρεις Έλληνες στο τουρνουά που ξεκίνησε τη Δευτέρα

Ο πολύς ο κόσμος που αγαπά το μπιλιάρδο κάθε μορφής πρέπει να μάθει πως, το νησί μας εκπροσωπείται στο παγκόσμιο τουρνουά της Ντόχα στο Κατάρ με Ροδίτη αθλητή ο οποίος τα τελευταία χρόνια, κρατάει ψηλά τις Ροδίτικες στέκες σε τοπικό, πανελλήνιο αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Πρόκειται για τον 32χρονο Δαμιανό Γιαλλουράκη ο οποίος την προηγούμενη Δευτέρα έδωσε τις… μάχες του στην Ντόχα μαζί με άλλους δυο Έλληνες. Το Νίκο Μάλαϊ από το ίδιο stage και τον Αλέξανδρο Καζάκη, ο οποίος βρέθηκε στο stage 2 εξαιτίας της κατάταξής του στην παγκόσμια βαθμολογία .

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΤΟΧΑ
Ο Δαμιανός Γιαλλουράκης ξεκίνησε τους αγώνες του από το stage 1 και πρέπει να κερδίσει αήττητος τους αντιπάλους του στο γκρουπ του ή να έχει περάσει με βάση την παγκόσμια βαθμολογία. Ο Ροδίτης παίκτης του μπιλιάρδου, δεν είχε την κατάλληλη βαθμολογία γιατί ήταν ανενεργός το 2018. Σε κάθε stage που είναι τέσσερα, υπάρχουν 32 αθλητές.

Σε καθένα από αυτά υπάρχουν για κάθε αθλητή 3 ευκαιρίες. Σε 3 μέρες προκρίνονται μόνο 12 αθλητές. Εκείνοι που δεν προκρίθηκαν την 1η μέρα, δοκιμάζουν ξανά τη δεύτερη και την τρίτη μέρα.
Ο Δαμιανός Γιαλλουράκης βρισκόταν στην Ντόχα για τους αγώνες αυτούς μέχρι και χθες το βράδυ τουλάχιστον.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ
Ο Δαμιανός Γιαλλουράκης μίλησε στην “Α.Ρ.” για το μπιλιάρδο, αλλά και τη μεγάλη ομολογουμένως προσπάθεια που κάνει από μικρός, μαζί με την οικογένειά του.
«Είμαι 32 χρονών. Παίζω μπιλιάρδο από την ηλικία των 5 ετών. Ο πατέρας μου Αλέξανδρος Γιαλλουράκης ειναι ιδιοκτήτης της Ροδιακής Ακαδημίας μπιλιάρδου τα τελευταία 25 χρόνια. Στην ηλικία των 18 έγινα πρωταθλητής Ελλάδος νέων και ο μόνος νέος στην Ελληνική ιστορία σε 2 διαφορετικά μπιλιάρδα το ίδιο Σαββατοκύριακο. Στο Αμερικανικό και στο Γαλλικό μπιλιάρδο. Δυστυχώς όπως και πολλοί άλλοι αθλητές, χάθηκα λόγω του ότι ζούσα στη Ρόδο. Η οικονομική κατάσταση με κράτησε πίσω διότι ήταν πολύ δύσκολο να βρω χορηγούς να με στηρίξουν. Μετά από κάποια χρόνια κατάφερα με σωστό μάρκετινγκ να βρω χορηγούς και ξεκίνησα να διακρίνομαι πανελληνίως σαν ενήλικας πλέον»

ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Ο ίδιος μιλάει ωστόσο για τη μετακόμισή του στο εξωτερικό αλλά και για τις ευκαιρίες που είχε εκεί:
«Το 2013 αποφάσισα να μετακομίσω στη Νορβηγία, λόγω κάποιας προσωπικής σχέσης. Ξεκίνησα και εκεί το μπιλιάρδο, μου έδωσε μεγαλύτερες ευκαιρίες και περισσότερα τουρνουά, λόγω χορηγών και ευκολίας οικονομικής, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη Νορβηγία. Το κλαμπ μου με υποστήριξε αμέσως και με βοήθησε να ταξιδεύω. Έγινα πρωταθλητής Νορβηγίας το 2015. Από τότε που μετακόμισα στη Νορβηγία άλλαξε η μπιλιαρδική μου ζωή και καταξιώθηκα σαν ένας από τους καλύτερους αθλητές στην Ευρώπη στο μπιλιαρδο»

ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ
Ο Δαμιανός Γιαλλουράκης παραδίδει και μαθήματα σε μικρά παιδιά, που θέλουν να μάθουν μπιλιάρδο και μάλιστα αφιλοκερδώς:
«Γενικά βοηθώ το μπιλιαρδο σαν άθλημα. Διδάσκω δωρεάν σε μικρά παιδιά και εάν κάποιος ενήλικας με ρωτήσει πόσα θέλω, πάντα λέω δεν θέλω λεφτά. Αλλά εάν θέλει εκείνος να δώσει κάτι ώστε να με βοηθήσει στα ταξίδια μου, είναι δικό του θέμα. Σαν παιδί δεν είχα το δώρο να με βοηθήσει κάποιος και αυτό με κράτησε πολλά χρόνια πίσω. Δεν θέλω νέα ταλέντα να πάθουν το ίδιο. Επίσης δουλεύω σαν διοργανωτής και "consultant" στη μεγαλύτερη ιστοσελίδα παγκοσμίως η οποία διοργανώνει τουρνουά μπιλιάρδου. "cuescore.com" Χορηγοί μου είναι Oslo Biljardsenter, Cuescore, Taom Billiards, Teknisk Isolasjon Norway».

Διαβάστε ακόμη

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Πέντε μετάλλια των Τιτάνων Ρόδου στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kyokushin

Γ’ εθνική κατηγορία: Κρίσιμα παιχνίδια για Ιάλυσο και ΑΕΡΑ

Γιορτή αναπαράστασης των Ολυμπιακών Αγώνων στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου!

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών