Ο Δήμος Κω μετατρέπει 4 παραλίες του νησιού σε πρότυπο προσβασιμότητας για τα ΑμΕΑ

Η Κως ενισχύει τις υποδομές προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία που πρέπει να έχει ένας τουριστικός προορισμός.

Ο Δήμος Κω μετά τις υποδομές που ήδη έχει δημιουργήσει σε παραλίες του νησιού επεκτείνει το δίκτυο των παραλιών με υποδομές προσβασιμότητας για τα ΑμΕΑ, με 4 νέες παραλίες. Πρόκειται για τις παραλίες Κρητικά, Τιγκάκι, Καρδάμαινα και Καμάρι, που περιλαμβάνονται στην πρόταση χρηματοδότησης που κατέθεσε ο Δήμος Κω στo πλαίσιo του προγράμματος «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών».

Η μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κω με τίτλο: «Προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων συναρμολογούμενων διατάξεων για την αυτόνομη πρόσβαση εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα σε δημόσιες παραλίες της νήσου Κω», συνολικού προϋπολογισμού 215.119,01€,περιλαμβάνει:

-Διάδρομο προσβασιμότητας ΑΜΕΑ συνολικού μήκους 556 μέτρων (πλάτους 166,5 εκ.), ο οποίος θα διαφοροποιείται από παραλία σε παραλία και θα είναι εκτυλισσόμενος. Μπορεί να φέρει φορτίο μέχρι 700 κιλά, δεν αλλοιώνεται από θαλασσινό νερό ή άλλες χημικές ουσίες και αντέχει σε ακραίες θερμοκρασίες.

-10 αμφίβια πλωτά αμαξίδια ΑΜΕΑ με εργονομική και άνετη κατασκευή που παρέχουν ευκολία πρόσβασης στην παραλία και δυνατότητα κίνησης μέσα στο νερό.
-8 προκατασκευασμένους χώρους τουαλετών για ΑμΕΑ.

-8 αποδυτήρια για ΑμΕΑ.
-2 μηχανήματα απομάκρυνσης λυμάτων και απολύμανσης τουαλετών.
-2 trailer μεταφοράς 4 τουαλετών ΑμΕΑ.
-Υλικό υποστήριξης της λειτουργίας και σήμανσης των εγκαταστάσεων.

“Η Κως διεκδικεί να γίνει ένα νησί-πρότυπο για τα ΑμεΑ, να αποτελέσει τουριστικό προορισμό για τα άτομα με αναπηρία δημιουργώντας υποδομές προσβασιμότητας παντού. Προχωράμε μπροστά με έργα”, αναφέρει  ανακοίνωση του Δήμου Κω.