Λήγει η παράταση για την Κάρτα Υγείας Αθλητή

Στο τέλος Δεκεμβρίου λήγει η παράταση που είχε δοθεί τον Οκτώβρη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την Κάρτα Υγείας Αθλητή η οποία, βάσει νόμου, είναι υποχρεωτική και από 1η Γενάρη όποιος δεν την έχει, απλά δεν θ’ αγωνίζεται. 

«H Tοπική Eπιτροπή EOK Δωδεκανήσου υπενθυμίζει στα σωματεία της δύναμής της ότι με το νέο έτος είναι υποχρεωτική η Κάρτα Υγείας Αθλητή.

Η απουσία αυτής θα απαγορεύει στον αθλητή να συμμετέχει στα παιχνίδια της ομάδας του» αναφέρει η σχετική υπενθύμιση της διοργανώτριας αρχής του τοπικού μας μπάσκετ.

Να προσθέσουμε επίσης ότι η πιστοποίηση υγείας των αθλητών αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους ΚΑΙ σε προπονήσεις! Η Κάρτα Υγείας είναι προσωπικό έγγραφο του αθλητή και βρίσκεται στην κατοχή του ενώ προσκομίζεται υποχρεωτικά στη Γραμματεία ή στον αρμόδιο διαιτητή.

Η Κάρτα Υγείας Αθλητή θεωρείται από ιατρούς μονάδων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Νομαρχιακών, Περιφερειακών ή Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, υγειονομικών στρατιωτικών μονάδων ή από ιατρούς έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή με Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και από ιατρούς του ιδιωτικού τομέα, κατέχοντες την καρδιολογική ειδικότητα.