Σε Μαραθώνιο και Run Greece μέσω ανωμάλου δρόμου

Μια νέα εμπειρία σε διοργανώσεις αντοχής θα έχουν οι συμμετέχοντες στους αναπτυξιακούς αγώνες ανωμάλου δρόμου της Κω το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου για τις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών,  Κ23 (Νέων Ανδρών – Γυναικών), Κ20 (Εφήβων – Νεανίδων), Κ18 (Παίδων – Κορασίδων), Κ16 (ΠΠ-ΠΚ Α΄), Κ14 (ΠΠ-ΠΚ Β΄) και Κ12 (ΜΙΝΙ ΠΠ-ΠΚ). Αποτελούν μια πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ στο πλαίσιο της προσέλκυσης όσο γίνεται περισσότερων δρομέων σε διοργανώσεις εκτός σταδίου ή δημόσιας οδού και θα εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα.

Όπως διευκρινίζεται όμως από τους διοργανωτές, οι αγώνες αυτοί δεν έχουν αξιολόγηση και δεν καλύπτονται έξοδα μετακίνησης για τα σωματεία από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Πρόκειται να διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς στίβου της IAAF 2018 – 2019 και οι αθλητές-τριες θα πρέπει να φορούν και να αγωνίζονται μόνο με την επίσημη στολή (φανέλα, σορτς) του συλλόγου τους. Ο κανονισμός αυτός θα έχει εφαρμογή εκτός από την αγωνιστική εμφάνιση και για τη φόρμα του αθλητή-τριας.

Μάλιστα ό,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο και τον Αλυτάρχη των αγώνων, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Ένα επιπλέον κίνητρο για παρουσία είναι το ότι στον πρώτο νικητή – νικήτρια, κάθε αγώνα των κατηγοριών  Κ20,  Κ23 και Α/Γ, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ θα εξασφαλίσει τη θέση συμμετοχής και την εγγραφή, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, στο αγώνισμα που θα επιλέξουν στον Αυθεντικό  Μαραθώνιο Αθηνών 2019 (5.000 – 10.000 – Διεθνής Μαραθώνιος) και σε  όλους τους αγώνες RUN GREECE  2019.

Όσον αφορά τα έπαθλα, θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα σύμφωνα με τα παρακάτω:

α) Κατηγορία Κ12: Στις τρεις πρώτες ομάδες και στους 4 αθλητές (2) – αθλήτριες (2) που συμμετέχουν στις συγκεκριμένες ομάδες (4Χ1.000).

β) Κατηγορίες Κ14 – Α/Γ: Στους τρεις (3) πρώτους-ες της ατομικής κατάταξης.

Με πρωτοβουλία της διοργανώτριας Ε.Α.Σ. και με τη συνεργασία των τοπικών φορέων, πρέπει να  εξασφαλιστούν έπαθλα – κύπελλα για τους νικητές – νικήτριες των αγωνισμάτων
Από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. θα καλύπτεται μέρος των οργανωτικών εξόδων, με ποσό μέχρι  300€, μετά από συνεννόηση και έγκριση από το γραφείο Ανάπτυξης και τα υπόλοιπα, εάν υπάρχουν, μπορούν να καλύπτονται από τοπικούς χορηγούς και την Περιφερειακή - Τοπική Αυτοδιοίκηση.