Παρουσίαση του βιβλίου του Μιλτιάδη Λογοθέτη

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο Ξενοδοχείο «Πλάζα» θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μιλτιάδη Λογοθέτη με τίτλο «Η Οικονομία της Δωδεκανήσου κατά τα έτη 2011-2015-Εξελίξεις και προοπτικές».

Είναι η 6η κατά σειρά περιοδική έκδοση που άρχισε να εκδίδεται από το 1980 και καταγράφει τις οικονομικές εξελίξεις της Δωδεκανήσου σ’ όλους τους τομείς της γεωργίας, της βιομηχανίας,  του εμπορίου, του τουρισμού, των δημογραφικών εξελίξεων, της απασχόλησης, του τοπικού ΑΕΠ, των δημοσιονομικών των ΟΤΑ και άλλα.

Από την καταγραφή αναδύονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία της Δωδεκανήσου, οι προοπτικές που διαγράφονται για την ανάπτυξη των επί μέρους τομέων της τοπικής οικονομίας υπό καθεστώς έντονου ανταγωνισμού που οδηγεί τον συγγραφέα να θέσει το ερώτημα μήπως το αναπτυξιακό πρότυπο που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα εξάντλησε τη δυναμική του, ιδιαίτερα στον βασικό τομέα του τουρισμού και χρειάζεται αναθεώρηση και προσαρμογή στο νέο διεθνές περιβάλλον;


Η παρουσίαση οργανώνεται από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου, που είναι και χορηγός της έκδοσης σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Δωδεκανήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Θα προλογίσει και θα συντονίσει την παρουσίαση η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πέρσα Φώκιαλη και θα μιλήσουν για το βιβλίο ο γεωπόνος και Πρόεδρος της Ένωσης Γεωπόνων Δωδεκανήσου Σάββας Μαστόρου, ο οικονομολόγος και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου Νίκος Μπόνης και ο οικονομολόγος-μελετητής Χαράλαμπος Λουκαράς.