Παρουσίαση του βιβλίου του Μιλτιάδη Λογοθέτη

Παρουσίαση του βιβλίου του Μιλτιάδη Λογοθέτη

Παρουσίαση του βιβλίου του Μιλτιάδη Λογοθέτη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 157 ΦΟΡΕΣ

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο Ξενοδοχείο «Πλάζα» θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μιλτιάδη Λογοθέτη με τίτλο «Η Οικονομία της Δωδεκανήσου κατά τα έτη 2011-2015-Εξελίξεις και προοπτικές».

Είναι η 6η κατά σειρά περιοδική έκδοση που άρχισε να εκδίδεται από το 1980 και καταγράφει τις οικονομικές εξελίξεις της Δωδεκανήσου σ’ όλους τους τομείς της γεωργίας, της βιομηχανίας, του εμπορίου, του τουρισμού, των δημογραφικών εξελίξεων, της απασχόλησης, του τοπικού ΑΕΠ, των δημοσιονομικών των ΟΤΑ και άλλα.

Από την καταγραφή αναδύονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία της Δωδεκανήσου, οι προοπτικές που διαγράφονται για την ανάπτυξη των επί μέρους τομέων της τοπικής οικονομίας υπό καθεστώς έντονου ανταγωνισμού που οδηγεί τον συγγραφέα να θέσει το ερώτημα μήπως το αναπτυξιακό πρότυπο που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα εξάντλησε τη δυναμική του, ιδιαίτερα στον βασικό τομέα του τουρισμού και χρειάζεται αναθεώρηση και προσαρμογή στο νέο διεθνές περιβάλλον;


Η παρουσίαση οργανώνεται από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου, που είναι και χορηγός της έκδοσης σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Δωδεκανήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Θα προλογίσει και θα συντονίσει την παρουσίαση η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πέρσα Φώκιαλη και θα μιλήσουν για το βιβλίο ο γεωπόνος και Πρόεδρος της Ένωσης Γεωπόνων Δωδεκανήσου Σάββας Μαστόρου, ο οικονομολόγος και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου Νίκος Μπόνης και ο οικονομολόγος-μελετητής Χαράλαμπος Λουκαράς.

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»