Ένας «τουίτι» με ένστικτα… Σιλβέστρου στον Κολοσσό

Ένας «τουίτι» με ένστικτα… Σιλβέστρου στον Κολοσσό

Ένας «τουίτι» με ένστικτα… Σιλβέστρου στον Κολοσσό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 170 ΦΟΡΕΣ

Τον 32χρονο πόιντ γκαρντ Ντίμον Κάρτερ πρόσθεσε στην περιφερειακή της γραμμή η ομάδα της Ρόδου

Την κενή θέση στην εξάδα των ξένων συμπλήρωσε ο Κολοσσός H Hotels με την απόκτηση του περιφερειακού Ντίμον «Τουίτι» Κάρτερ.

Η επίσημη ανακοίνωση: «Η ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Αμερικανό γκαρντ, Demond Carter.
Ο Demond "Tweety" Carter είναι γεννημένος στις 25 Οκτωβρίου 1986 στις ΗΠΑ και έχει ύψος 1.80μ.
Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2010, παίζοντας στους Tulsa 66ers στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ. Έκτοτε, αγωνίστηκε στη Λετονία με τη Βέντσπιλς, στο Ισραήλ με την Μπνέι Χασαρόν και μετέπειτα στην Τσιμπόνα. Το 2012/13 ήταν στην Τσεχία και τη Νίμπουρκ, ενώ την επόμενη σεζόν μετακόμισε στη Γερμανία και τη Βίρτσμπουργκ, για να την ολοκληρώσει στη Γαλλία με τη Βιλερμπάν.

Το 2015/16 ήταν στη Λιθουανία και την Πιένο, ενώ το 2016/17 αγωνίστηκε στην Πολωνία με τη φανέλα της Τουρόβ.
Ο τελευταίος του σταθμός ήταν ξανά η Γαλλία και η Πορτέλ, με την οποία πέρυσι μέτρησε 32 παιχνίδια, έχοντας κατά μέσο όρο 7.4 πόντους, 1.9 ριμπάουντ και 3.2 ασίστ».

Το who is who
Ο Ντίμον Κάρβεζ Κάρτερ γεννήθηκε στη Λουιζιάνα (Νέα Ορλεάνη) και σε ολόκληρη την πολιτεία το όνομά του είναι ευρέως γνωστό καθώς αποτελεί έναν από τους ντόπιους «θρύλους» του σχολικού μπάσκετ.
Δεν είναι, άλλωστε, πολλοί εκείνοι που έχουν σημειώσει σχεδόν 7.500 πόντους (!!!) σε έξι χρόνια και οδηγήσει την ομάδα τους, εν προκειμένω τους «Αετούς», σε πέντε πολιτειακά πρωταθλήματα.
Το 2006 πήγε στο πανεπιστήμιο Μπέιλορ (Τέξας) και ως πρωτοετής ξεκίνησε βασικός στα 13 από τα 31 ματς των «Μπέαρς», ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 8.7 πόντους και 2.7 ασίστ, μέσους όρους που διατήρησε λίγο ως πολύ και τη δεύτερη χρονιά του (9.6 πόντοι και 2.8 ασίστ).

Την τρίτη και – κυρίως – την τέταρτη χρονιά του στο Μπέιλορ, ο «Τουίτι» ανέλαβε πιο κομβικό ρόλο στην ομάδα έχοντας το 2008-09 10.6 πόντους και 3.2 ασίστ σε 36 παιχνίδια, με 33.2 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα, και το 2009-10 15.1 πόντους και 5.9 ασίστ σε 31 ματς, με 36.2 λεπτά συμμετοχής.
Αποφασίζοντας να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι το 2011, ο Κάρτερ απέκτησε εμπειρία όχι μόνο από τα εγχώρια πρωταθλήματα στα οποία αγωνίστηκε αλλά και από το Europe Cup (με τρεις διαφορετικές ομάδες). Πέρσι, με την Πορτέλ, είχε 6.5 πόντους στα δύο ματς της προκριματικής φάσης και 9.9 στα παιχνίδια του Ομίλου.
Σε πιο προσωπικό επίπεδο, το προσωνύμιό του ήταν έμπνευση της γιαγιάς του γιατί της θύμιζε κλάμα πουλιού όταν ήταν παιδί. Είναι παντρεμένος κι έχει τέσσερα παιδιά.

Διαβάστε ακόμη

Γ’ εθνική κατηγορία: Κρίσιμα παιχνίδια για Ιάλυσο και ΑΕΡΑ

Γιορτή αναπαράστασης των Ολυμπιακών Αγώνων στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου!

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης