«Σαν το άγριο ζώο μπορεί να γίνεις, αν παίρνεις αναβολικά...»!

Στα γυμναστήρια τα αναβολικά κάνουν πάρτι. Νεαρά άτομα αντί να τρώνε ωμούς κρόκους αυγών κι αμύγδαλα, κάνουν χρήση ουσιών για να έχουν πιο γρήγορα αποτελέσματα!

Έτσι, τρυπιούνται ή παίρνουν χάπια τα οποία μερικές φορές είναι ακόμα πιο επικίνδυνα αφού δημιουργούν βλάβες στο συκώτι και τα νεφρά.

Με τη χρήση τους αναφέρονται ακόμα και περιπτώσεις σχιζοφρένειας κι ακραίων ψυχιατρικών παθήσεων, αλλά πολλοί δεν τρομάζουν φτάνει να αποκτήσουν όγκο γρήγορα και δύναμη θηριώδη. Σαν το άγριο ζώο μπορεί να γίνεις με την κατανάλωσή τους, αλλά αυτό μπορεί να σου αρέσει γιατί μετράς!

Η χρήση αναβολικών ξεκίνησε χρόνια πριν, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι τόσο διαδεδομένη που είναι σαν να έχουν απενοχοποιηθεί. Μέχρι που κάτι συμβαίνει κάθε φορά και η αλήθεια βγαίνει στο φως. 

Πριν από δυο τρία χρόνια ήταν το έγκλημα στη Μάνη, τώρα πάλι με αφορμή τη δολοφονία στη Ρόδο όλοι μιλούν για τα αναβολικά. Αύριο θα συμβεί κάτι άλλο διότι οι περισσότεροι χρήστες εμφανίζουν πολύ βίαιη συμπεριφορά και επιθετικότητα που συνδυάζεται με κατάθλιψη και μανία. 

Ο Γιώργος, είναι από εκείνους που τα έκοψαν γρήγορα γιατί γρήγορα παρατήρησε ότι στον εαυτό του κάτι άλλαξε και δεν ήταν για καλό. 

Η συνέντευξη αυτή δημοσιεύτηκε στη «Ροδιακή» δυο τρία χρόνια πριν, αλλά φαίνεται πως είναι πάντα επίκαιρη και πρέπει να ξαναδιαβαστεί!

Έπαιρνες αναβολικά; 
Ναι, ήθελα να κατέβω σε αγώνες body building. Στην πορεία κατάλαβα ότι τελικά κάνω κακό στον εαυτό μου γιατί έβλεπα αλλαγή στη συμπεριφορά μου. Νεύρα, κακή συμπεριφορά προς τους γύρω μου, κι είπα ότι αυτό δεν είναι για μένα. Συνολικά πήρα αναβολικά για τέσσερις μήνες, με μία παύση μεταξύ των δύο μηνών. Αν δεν γίνει αυτή η παύση επιβαρύνεις πολύ τον οργανισμό σου. Όπως και να ΄χει όμως η χρήση αναβολικών σου ρίχνει το ανοσοποιητικό και ο οργανισμός γίνεται πιο ευαίσθητος. Βλέπεις στον εαυτό σου ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι έχει αλλάξει. Αν το καταλάβεις σύντομα, μπορεί να πεις «το είδα φτάνει και φτάνει». Αλλά μπορεί και να μην τα σταματήσεις. Αν κάνεις τον κύκλο, πρέπει να τα σταματήσεις, όταν τα σταματάς ξεφουσκώνεις και μετά πρέπει να ξαναπάρεις πάλι. Κι αυτό γίνεται συνέχεια γιατί όταν αρχίζει το σώμα να «πέφτει» έχεις κόμπλεξ, κι εκεί μπορεί να πάθεις και κατάθλιψη. 

Πώς καταλαβαίνει κάποιος ότι έχεις ξεκινήσει να παίρνεις αναβολικά;
Ξαφνικά, δηλαδή μετά τον πρώτο μήνα χορήγησης που αρχίζουν και δρουν τα αναβολικά βλέπεις διαφορά στο δέρμα, στην έκφραση του προσώπου, που γίνεται πιο άγριο και στις φλέβες οι οποίες πετάγονται γιατί μέσα κυκλοφορεί το αναβολικό. Αυτά είναι κυρίως τα χαρακτηριστικά από τα οποία μπορεί να φανεί ότι κάποιος κάνει χρήση αναβολικών. Επίσης η συμπεριφορά του αυτόματα αρχίζει να γίνεται πιο νευρική και πιο επιθετική. Το άτομο μπορεί να εμπλακεί σε καβγά λόγω της αδρεναλίνης που έχει αυξηθεί και λόγω του ότι έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση.

Κυκλοφορούν  πολλά αναβολικά στη Ρόδο;
Πάρα πολλά. Περισσότερο στα γυμναστήρια μέσα στα οποία κανονίζεται τι θα δοθεί έξω.

Δηλαδή πώς γίνεται το αλισβερίσι;
Μέσα στα γυμναστήρια μπορεί να σε πλησιάσουν διάφορα άτομα τα οποία έχουν τα κονέ τους εκτός Ρόδου και φέρνουν τα αναβολικά πιο πολύ μέσω κούριερ, μέσα σε κουτάκια παπουτσιών ακόμα και σε κουτιά κινητών τηλεφώνων. Δεν τα ελέγχει κανείς αυτά. Ή με το καράβι, με τους τρόπους δηλαδή που διακινούνται και τα ναρκωτικά. Αναβολικά μπορείς να βρεις και από τους προπονητές του στίβου ή κι από μαγαζιά που πουλούν συμπληρώματα διατροφής. Αν μπεις στα site θα δεις πολλές πηγές προέλευσης απλά δεν τα στέλνουν. Είναι μια ιστορία διακίνησης όπως αυτή των ναρκωτικών μόνο που το να κάνεις χρήση αναβολικών δεν είναι παράνομο, δεν σε πιάνουν. Παράνομο είναι να τα εμπορεύεσαι.

Ποιες είναι οι ηλικίες που ξεκινούν να παίρνουν;
Από 16-17 ετών. Είναι στα γυμναστήρια και τους πιάνει ένας μεγαλύτερος, ή μια μεγαλύτερη γιατί παίρνουν κι οι γυναίκες και τους παραμυθιάζουν ότι θα έχουν πολύ γρήγορα αποτελέσματα, ότι τα συγκεκριμένα είναι καλά, ότι και οι ίδιοι τα έχουν χρησιμοποιήσει, κι ότι δεν έχουν παρενέργειες. Τους λένε ψέματα και τους παίρνουν ένα σωρό λεφτά.

Πόσα λεφτά;
Όσα τους πούνε. Ο καθένας τα πουλάει όσο θέλει. Μαύρη αγορά. Σου λέει ο άλλος «έχω αυτό, μπορώ να σου το φέρω με τόσα...».  Κι εσύ τα δίνεις, όσο έχεις. Αυτοί που δεν ξέρουν την πατάνε. Έχω δει κάποιους να γράφονται σε γυμναστήρια μόνο και μόνο για να βρουν πελάτες να αγοράσουν αναβολικά. Ή να πηγαίνουν στα γυμναστήρια για να μάθουν τι παίζει με τις τιμές. Πάνω από τους μισούς στα γυμναστήρια κάνουν χρήση αναβολικών.

Τι είναι αυτό που ψάχνουν, γιατί τα παίρνουν;
Ξελογιάζονται, νομίζουν ότι θα γίνουν πολύ γρήγορα σαν κάποιους που ασχολούνται χρόνια. Δεν είναι αυτή η αλήθεια. Τα αναβολικά θα βοηθήσουν να έχεις γρήγορα αποτελέσματα, αλλά όχι μόνα τους, σε συνδυασμό με καλή διατροφή και καλή προπόνηση. Δεν υπάρχει ούτε μαγικό χάπι ούτε μαγικό φίλτρο. Σε συνδυασμό με διατροφή και προπόνηση σε πέντε με έξι μήνες, ένα αδύνατο παιδί μπορεί να πάρει όγκο και να μην ξέρεις πώς έχει γίνει αυτό. Μετά ο ένας με τον άλλο παρασύρονται, βλέπει ο άλλος ότι έχει μείνει στάσιμος και παίρνει κι αυτός. Στην άσκηση αυτός είναι ο εύκολος δρόμος. Υπάρχει κι ο δύσκολος ο οποίος περιλαμβάνει νόμιμα σκευάσματα που πωλούνται στα ράφια νόμιμων μαγαζιών. Έχει τέσσερα-πέντε τέτοια μαγαζιά η Ρόδος, ας απευθυνθούν εκεί.  Τα αποτελέσματα αυτού του τρόπου δεν είναι γρήγορα. Προτείνω σε όποιον θέλει σώνει και καλά να ασχοληθεί, να μιλήσει με κάποιον εκεί, αυτός ξέρει τι θα του δώσει.

Τα ενέσιμα είναι τα πιο επικίνδυνα;
Όχι πάντα. Υπάρχουν χάπια που είναι πολύ τοξικά για το συκώτι και τα νεφρά. Το ενέσιμο πάει στο αίμα.

Τι προτιμούν, τι έχει πιο γρήγορα αποτελέσματα;
Το ενέσιμο είναι πιο γρήγορο, τρυπιούνται. 

Οι βλάβες στην υγεία πότε παρουσιάζονται;
Εξαρτάται από τον οργανισμό του κάθε ατόμου. Εγώ έχω δει παιδί που μετά από ενός χρόνου χορήγηση με παύσεις είχε ήδη πρόβλημα με το συκώτι του και με νεύρα. Άλλα παιδιά μετά από κατάχρηση και παρατεταμένη χρήση δεν έχουν στύση, οι ουσίες έχουν επίπτωση στη σεξουαλική ζωή. Με λίγα λόγια αυτοκαταστρέφονται για το «φαίνεσθαι». Φτιάχνουν το έξω και χαλάνε το μέσα. 

Τελικά είναι τόσο διαδεδομένη η χρήση αναβολικών;
Όσοι ασχολούνται με τα γυμναστήρια ασχολούνται και μ΄ αυτά, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Άλλοι χώθηκαν, έπαθαν ζημιά και τα έκοψαν, άλλοι τα έκοψαν επειδή δεν μπορούν πια να τα πληρώνουν και πολύ λίγοι επειδή κατάλαβαν ότι κάνουν κακό στον εαυτό τους. 

Τι πιστεύεις ότι έγινε με τους δύο 18χρονους στη Μάνη που σκότωσαν τους άλλους δύο;
Τα νεύρα σε συνδυασμό με τη δύναμη που είχαν, η κακιά στιγμή, κι έγινε ό,τι έγινε. Τα αναβολικά δημιουργούν θηριώδη δύναμη και επιθετικότητα. Όλοι αυτοί έχουν και πολλές κόντρες μεταξύ τους μέσα στα γυμναστήρια για το ποιος είναι πιο δυνατός, ποιος μετράει περισσότερο... Είσαι μια εικόνα, δεν υπάρχει μυαλό. Δεν σκέφτεσαι τίποτα, το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να φας, να πας προπόνηση, να πάρεις αναβολικά πρωί- βράδυ, να ξεκουραστείς... Αν τύχει να πίνεις κι αλκοόλ ή να καπνίζεις, εκεί είναι καταστροφή.