Πορεία στη Ρόδο για τη δολοφονία της Ελένης

Από την πρωτοβουλία κατά του σεξισμού και της έμφυλης βίας ανακοινώθηκε ότι το Σάββατο θα γίνει πορεία στη Ρόδο, για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Τονίζονται συγκεκριμένα τα εξής:
«Για να μην υπάρξει άλλη Ελένη...

Πριν λίγες εβδομάδες μια τραγική δολοφονία συνέβη στη Ρόδο, ταράζοντας τα αυτιά τόσο της ελληνικής, όσο και της εμφύλιας επικαιρότητας. Πρόκειται για το βιασμό και τη δολοφονία μιας 21χρονης γυναίκας, της Ελένης, από δύο άντρες μεγαλωμένους με τα πρότυπα της πατριαρχικής κοινωνίας. Στη συνέχεια, οι δύο αυτοί άντρες προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους πετώντας την Ελένη στη θάλασσα, αφού το σώμα της ήταν χρήσιμο μόνο για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές τους ορέξεις.

Το παραπάνω γεγονός ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι σε ένα χρονικό σεξιστικών επιθέσεων προς γυναίκες και μέλη της LGBT κοινότητας.
Με αφορμή τη βίαιη δολοφονία της Ελένης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου ανοιχτή γενική συνέλευση για το ζήτημα της έμφυλης βίας, με σκοπό να δούμε επιθέσεις σαν κι αυτή από μια διαφορετική πλευρά, αλλά και να προταθούν ιδέες και δράσεις προκειμένου να μην θρηνήσουμε ποτέ ξανά θύματα.

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου από όλες τις κοινωνικές και πολιτισμικές ομάδες. Το μήνυμα δόθηκε: Είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους και όλες. Ακούστηκαν όλες οι απόψεις για το γεγονός αλλά και για την παγκόσμια αντιμετώπιση των «αδύναμων» και προτάθηκαν λύσεις τόσο για το άμεσο, όσο και για τομακροπρόθεσμο μέλλον.

Με στόχο λοιπόν, τη δημοσιοποίηση και την ενημέρωση καλούμε σε:
Πορεία το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου
Συγκέντρωση: 11:00 στις πύλες του Πανεπιστημίου
Να είστε όλες και όλοι εκεί για να ακουστεί η φωνή μας. Να είστε όλες και όλοι εκεί για να μην βρεθεί καμία άλλη Ελένη νεκρή».