Στελέχη της Αegean θα δώσουν “εξηγήσεις” για τις υψηλές τιμές

Στελέχη της Αegean θα δώσουν “εξηγήσεις” για τις υψηλές τιμές

Στελέχη της Αegean θα δώσουν “εξηγήσεις” για τις υψηλές τιμές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2595 ΦΟΡΕΣ

Έχουν κληθεί και αναμένεται να παραστούν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα

Ενημέρωση από την «πηγή» αναμένεται να έχει το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, στις προσεχείς συνεδριάσεις του, για δύο θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, καθώς πρόκειται να παραστούν υψηλόβαθμα στελέχη της Aegean και του ΔΕΔΔΗΕ.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος, Φώτης Χατζηδιάκος, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, έκανε μία ενημέρωση σχετικά με όλα τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον Δήμο και το νησί. Μεταξύ αυτών, λοιπόν, έκανε γνωστό ότι στη συνεδρίαση του δ.σ. που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, ζήτησε να είναι παρών ο Διευθυντής πωλήσεων της Aagean, ώστε να ενημερώσει το Σώμα δια ζώσης, σε συνέχεια βέβαια της τρίωρης συνάντησης που είχε ο ίδιος με τον Πρόεδρο της αεροπορικής εταιρίας, τον κ. Βασιλάκη, για το θέμα του υψηλού κόστους των εισιτηρίων.

Θύμισε, επίσης, ότι, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Γιώργο Πόκια και Δημήτρη Τσίκκη, είχαν συναντήσει και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, με όλο το επιτελείο, του ΔΕΔΔΗΕ στους οποίους και έθεσαν τα θέματα των μπλακ άουτ και των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος στη Ρόδο. Όπως είπε, λοιπόν, ο Δήμαρχος, επειδή έχει ανατεθεί σε δύο καθηγητές του Πολυτεχνείου η εξακρίβωση των αιτιών που έχουμε αυτές τις διακοπές, ζήτησε, μόλις βγει το πόρισμα, να έρθουν οι καθηγητές καθώς και υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΕΔΔΗΕ στο δ.σ. ώστε να ενημερωθούν από πρώτο χέρι οι πολίτες αλλά και να προετοιμαστούμε ενόψει της επόμενης χρονιάς.

Νέα γραφεία στον Δήμο
Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηδιάκος ανακοίνωσε τη δημιουργία Κέντρου Ενημέρωσης για τους συμπολίτες μας που έχουν πολλές οφειλές, μέσα στο Δημαρχείο. Όπως είπε, επειδή υπάρχει εξέλιξη στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριιά, ζήτησε από την Ανεξάρτητη Αρχή Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, και έγινε δεκτό, να φιλοξενηθεί από το Δήμο ένα γραφείο υποστήριξης για υπερχρεωμένους συμπολίτες μας, το οποίο θα εγκατασταθεί από την καινούργια χρονιά μέσα στο Δημαρχείο. Από την Ανεξάρτητη Αρχή θα προσληφθούν ένας δικηγόρος, ένας οικονομολόγος και δύο διοικητικοί υπάλληλοι οι οποίοι θα εξυπηρετούν όσους συμπολίτες μας προσέρχονται σ’ αυτούς και έχουν χρέη ώστε να τους συμβουλεύουν σχετικά με τη διαδικασία με την οποία μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να σώσουν την περιουσία τους.

Για τους μετανάστες
Επίσης, ένα ακόμα γραφείο θα δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις της Πρόνοιας στο παλιό νοσοκομείο σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό μετανάστευσης που έχει απευθείας εξουσιοδότηση από τον ΟΗΕ. Το γραφείο αυτό, θα εξυπηρετεί και τα γύρω μικρά νησιά και θα στελεχωθεί με έναν υπάλληλο που θα αναλάβει τη διαδικασία του επαναπατρισμού των ανθρώπων αυτών, είτε είναι νόμιμοι είτε είναι μη νόμιμοι μετανάστες, όχι μόνο πρόσφυγες.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα για μετανάστες από τρίτες χώρες, που υλοποιείται μέσα από το γραφείο αυτό για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και μέσα από ένα πρόγραμμα του ΟΗΕ θα στηρίζονται επαγγελματικά. Στόχος του Δήμου είναι σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση να ελέγξουν και το μεταναστευτικό θέμα.

Μάλιστα, ο κ. Χατζηδιάκος, στο σημείο αυτό, θέλησε να τονίσει ότι αυτές είναι κινήσεις που γίνονται μόνο στη Ρόδο επειδή, όπως είπε, ακούει διάφορα σχόλια σχετικά με το θέμα των προσφύγων. Είπε, λοιπόν, ότι κράτησαν τριάμισι χρόνια τους πρόσφυγες σ’ αυτή την πρόχειρη, ακατάλληλη, δομή, που είναι τα παλιά σφαγεία, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα κατόρθωμα και είπε ότι πρέπει να αναγνωριστεί από την πολιτεία, τους επιχειρηματίες, όλους τους πολίτες, ότι δηλαδή δεν άφησαν αυτούς τους είκοσι χιλιάδες ανθρώπους να απλωθούν στο νησί. Και παρ ‘όλο που ο αριθμός είναι πλέον ελεγχόμενος, φρόντισαν να έρθει αυτό το γραφείο ώστε και γι’ αυτούς που έχουν μείνει εδώ χωρίς έγγραφα, εργάζονται κτλ. να δοθεί η δυνατότητα να τους επανελέγξουν.

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, τι θα γίνει με τα παλιά σφαγεία που λειτουργούσαν εδώ και τριάμισι χρόνια ως χώρος προσωρινής φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών και προσφύγων, ο κ. Χατζηδιάκος είπε ότι εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί εθελοντές και υπηρεσίες του Δήμου, μόνο για να εποπτεύουν. Μάλιστα, το καλοκαίρι ήταν 14-16 άτομα εκεί και η Ύπατη Αρμοστεία ήθελε να τους βάλει σε διαμερίσματα κάτι, όμως, που προσέκρουσε στην αντίδρασή τους αφού ήθελαν να παραμείνουν εκεί. Ξαφνικά ήρθαν και άλλοι 60 εκεί και αυτοί ζητούν άσυλο για δύο-τρεις ημέρες. Έτσι, επεσήμανε ότι η δομή είναι ανοιχτή αλλά με δική τους ευθύνη αφού ο Δήμος δεν έχει υποχρέωση να τους φιλοξενήσει αλλά έχει εξαντλήσει τα όριά του, όπως και η τοπική κοινωνία. Τώρα, λοιπόν, σε συνεργασία και με την Αστυνομική Διεύθυνση, αυτοί που έρχονται και ζητούν άσυλο είναι με δική τους ευθύνη και οι εθελοντές που βρίσκονται εκεί είναι για να τους επιβλέπουν.

Για τη νέα μαρίνα
Μεγάλο θέμα χαρακτήρισε ο Δήμαρχος, ερωτηθείς σχετικά, αυτό που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, σχετικά με την άσκηση ένδικων μέσων κατά της Εταιρίας που διαχειρίζεται τη νέα μαρίνα. Ο Δήμαρχος περιορίστηκε στο να πει ότι υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες της αναδόχου εταιρείας που έχουν σχέση με τα μισθώματα και ανέφερε ότι είχε ζητήσει να προχωρήσει και στη β’ φάση, κάτι που θα ήταν ευχής έργον.
Όπως εξήγησε, υπάρχει μία τριμερής σχέση: Ο Δήμος πληρώνει στο Υπουργείο Τουρισμού κάθε χρόνο με μία τριμερή σύμβαση που έχει υπογραφεί και στη συνέχεια ο ανάδοχος πληρώνει τον Δήμο. Όμως, ενώ ο Δήμος πληρώνει κανονικά, η ανάδοχος Εταιρεία, προφανώς για λόγους οικονομικής αδυναμίας, έχει σε καθυστέρηση πολλές οφειλές. Αυτό είπε δεν μπορεί να συνεχιστεί διότι κινδυνεύουν μετά και οι υπηρεσίες του Δήμου για παράβαση καθήκοντος.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου