Σε εξέλιξη βρίσκονται 74 έργα στο νησί της Ρόδου

Σε εξέλιξη βρίσκονται 74 έργα στο νησί της Ρόδου

Σε εξέλιξη βρίσκονται 74 έργα στο νησί της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 578 ΦΟΡΕΣ

“Τρέχουμε να προλάβουμε τον χρόνο”, δήλωσε ο δήμαρχος

Σε εγρήγορση βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες του Δήμου της Ρόδου, τέλη του χρόνου, κάνοντας παράλληλα τον απολογισμό τους, δήλωσε χθες ο Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος περιέγραψε τα τρέχοντα θέματα με τα οποία ασχολούνται αυτή την περίοδο.

Ξεκίνησε λέγοντας ότι ειδικά οι Οικονομικές υπηρεσίες «τρέχουν» για να κλείσουν τις πληρωμές και για ακόμα μία φορά επεσήμανε ότι ο Δήμος, από την πρώτη θητεία του Καλλικράτη, είχε ξεκινήσει με πάρα πολλές δυσκολίες, ήταν ως ένα σημείο αναξιόπιστος όσο αφορά στις υποχρεώσεις του και τις πληρωμές προς τρίτους. Όταν ανέλαβαν, είπε χαρακτηριστικά, δεν μπορούσαν να αγοράσουν ούτε υλικά αφού υπήρχε μία αμφισβήτηση από την αγορά για το κατά πόσον θα μπορούσε ο Δήμος να είναι συνεπής.
Τώρα, λοιπόν, μετά το νοικοκύρεμα που έχει γίνει, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να πουν ότι οι υποχρεώσεις είναι καλυμμένες …πριν ακόμα αναληφθούν αφού υπάρχει από πριν ο αντίστοιχος κωδικός με τα ποσά. Έτσι, μέχρι τα τέλη του χρόνου θα πρέπει ο Δήμος να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις του ενώ αρκετά είναι τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή είναι προς ένταξη, ακόμα και την περίοδο των εορτών.

Στο σημείο αυτό, θέλησε να αναφέρει ότι στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ προκάλεσε πολύ μεγάλη εντύπωση και δέχθηκε πολλά συγχαρητήρια από τους συναδέλφους του για την ένταξη της Ρόδου στα ΣΔΙΤ, με τα έντεκα σχολικά κτίρια και τα δύο κλειστά όπως και τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων. Μάλιστα, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται για προεκλογική πομφόλυγα αλλά είναι μία πραγματικότητα και στην Αθήνα που βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα, συνεργάστηκε τόσο με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ όσο και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δημοσίων Έργων, ώστε άμεσα, μέσα στον Ιανουάριο, να μπορέσουν να προχωρήσουν τις διαδικασίες και για τα δύο ΣΔΙΤ και να ξεκινήσουν να υλοποιούνται. Τώρα, προχωρούν στη διαδικασία πρόσληψης των τριών συμβούλων που απατούν τα ΣΔΙΤ για να προχωρήσει η διαδικασία.

Η δεύτερη ευχάριστη εξέλιξη σύμφωνα με τον Δήμαρχο, την οποία χαρακτήρισε ως πολύ μεγάλη επιτυχία, είναι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που μέσα σε δέκα ημέρες ενέκρινε στο σύνολό της την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο Κοινοπραξία για την υλοποίηση του μεγαλεπήβολου έργου της αντικατάστασης του συνόλου του δημοτικού φωτισμού. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τριάντα χιλιάδες λαμπτήρες, πλην της Μεσαιωνικής Πόλης και του αρχαιολογικού οικισμού της Λίνδου και καλούν την ανάδοχο Εταιρία μέσα σε είκοσι ημέρες, πριν και από το τέλος του χρόνου, να υπογράψει τη σύμβαση ώστε να ξεκινήσει να υλοποιείται το έργο αμέσως μετά τις γιορτές.
Ακόμη, σε συνδυασμό με την πεζοδρόμηση του τμήματος της Εθνάρχου Μακαρίου και τις άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Τάρπον Σπρινγκς, αντικατέστησαν τους στύλους φωτισμού σε κεντρικά σημεία τα οποία δεν περιελήφθησαν στην πρόταση για τα ανοιχτά κέντρα εμπορίου που ευελπιστεί μέσα στον Ιανουάριο να έχει ενταχθεί η Ρόδος και αναμένεται να αλλάξει όψη και να αναβαθμιστεί όλο το εμπορικό κέντρο της πόλης.

Παράλληλα, προβλέπονται διάφορες παρεμβάσεις στην πόλη από τον Ιανουάριο μέχρι την έναρξη της νέας σεζόν, που έχουν να κάνουν με την πρόσβαση των ΑμΕΑ, την αντικατάσταση κυβόλιθων κτλ. «Αυτή τη στιγμή, τρέχουμε για να προλάβουμε το χρόνο», είπε ο κ. Χατζηδιάκος και ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη 74 έργα ενώ κυνηγούν και τις εντάξεις.

Επίσης, στο πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων, ήρθε η προσωρινή ένταξη των τριών κτιρίων, του β’ δημοτικού, του γυμνασίου, του λυκείου και του ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου, με χρηματοδότηση 3.412.000 ευρώ. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι οι συμπολίτες μας δεν θα πρέπει να νομίζουν ότι όλα αυτά έχουν γίνει στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου αφού είναι σχεδιασμοί ετών.
Τέλος, ο Δήμαρχος θέλησε να απαντήσει και για τα σχόλια σχετικά με τα τρόφιμα που διανέμονται στο Ροδίνι, μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ που υλοποιείται από τη Διεύθυνση Πρόνοιας με αυστηρούς κανόνες, όπως είπε, δικαιούχους που πληρούν κριτήρια κτλ. Τόνισε, λοιπόν, ότι η Δημοτική Αρχή έχει στο επίκεντρο τον παράγοντα άνθρωπο, εδικά αυτές τις ημέρες, και έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του της ΑΜΚΕ, του ΔΟΠ και της Διεύθυνσης Πρόνοιας, να γίνουν διάφορες εκδηλώσεις στήριξης σε ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας, κρατώντας όμως χαμηλούς τόνους.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο