Συναυλία με τη Φωτεινή Δάρρα στη Ρόδο

Ο Ροταριανός όμιλος Ρόδου διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με τη Φωτεινή Δάρρα, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στο Νεστορίδειο Μέλαθρο. 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί λίγο μετά τις 9 το βράδυ στην αίθουσα τέχνης του Νεστορίδειου Μελάθρου, ενώ κατά την είσοδο θα διατίθενται κουπόνια για την ενίσχυση της δράσης του ομίλου για τη δημιουργία της πρώτης παιδικής χαράς ΑΜΕΑ στο νησί μας. 

Ποια είναι η Φωτεινή Δάρρα
Η Φωτεινή Δάρρα σπούδασε Μουσική στο Εθνικό Ωδείο και υποκριτική στη Σχολή Θεοδοσιάδη. Έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με πολύ σημαντικούς  Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες όπως ο μεγάλος τενόρος Rollando Villazon, η Μαρία Φαραντoύρη, ο Χιλιανός τραγουδοποιός και αγωνιστής της δημοκρατίας Angel Parra, η Βίκυ Μοσχολιού κ.ά.

Η σταθερή συνεργασία της με τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου είναι το σήμα κατατεθέν της. Ο ίδιος στο πρόσωπό της βρήκε μία μούσα.

Άλλοι σημαντικοί συνθέτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Νίκος Μαμαγκάκης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος. Η εκτίμησή της για τον Μίκη Θεοδωράκη είναι απεριόριστη και είχε επιλέξει να την εκφράσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο δηλώνοντας: «Ο Μίκης είναι ροκ».

Φυσικά δεν είναι λίγες και οι ορχήστρες με τις οποίες έχει συμπράξει. Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, σε μουσική διεύθυνση Christopher Warren Green, Συμφωνική Ορχήστρα και Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Αllea, Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης είναι ίσως οι σπουδαιότερες.

Έχει δοκιμάσει και τις δυνάμεις της στην υποκριτική ερμηνεύοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους σε παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος αλλά και στο ελεύθερο θέατρο, στις παραστάσεις «Grease» και «Chicago».

Η Φωτεινή Δάρρα υπήρξε η ερμηνεύτρια του εισαγωγικού θέματος της τηλεοπτικής κάλυψης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004 «Τρία λεπτά για την Αντίστροφη Μέτρηση» ενώ είναι η πρώτη Ελληνίδα που πραγματοποίησε επίσημη συναυλία στην Κωνσταντινούπολη. Ας μην ξεχνάμε ότι έχει ερμηνεύσει και το τραγούδι της Εναρκτήριας Τελετής της Eurovision στην Αθήνα το 2006.