Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΥΘΥΤΑ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου υλοποιήθηκε από την ΕΥ.Θ.ΥΤΑ. Ρόδου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την «Οδική Ασφάλεια» και αντιπροσωπεία του σωματείου με επικεφαλής την πρόεδρο κα Ελένη Καρύδη και τις εθελόντριες Δήμητρα Πατάπη, Παναγιώτα Παπουτσή, Τσαμπίκα Μουστάκα, Σμαράγδα Βαμβακερή, Άννα Καρύδη και την Άντρεα Κουταλάκη επισκέφτηκαν τη σχολική μονάδα.
 
Στο σχολείο, οι εκπαιδευτικοί Γιούλη Βενέτη, Αμαλία Τριανταφύλλου, Παναγιώτης Παναγιωτίδης και Πόπη Χατζήπαπα, υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τμημάτων Α1, Α2, Δ1 και Δ2 αντίστοιχα, έχουν εκπονήσει και υλοποιούν εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στόχο έχει να μάθει στους μαθητές και μαθήτριες τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την οδική ασφάλεια γενικότερα.

Οι μαθητές αυτών των τμημάτων παρακολούθησαν εκπαιδευτικά σποτ και διαφάνειες σχετικά με την Οδική Ασφάλεια. Παράλληλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν και να εκφράσουν τη γνώμη και τις προσωπικές τους εμπειρίες σχετικά με το θέμα.

Στη συνέχεια έπαιξαν παιχνίδια ρόλων πάνω σε ειδικό τάπητα, όπου μεταμορφώθηκαν σε αυτοκίνητα, μηχανές, ποδήλατα και πεζούς τηρώντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Με άλλα λόγια,  ήταν μία μικρογραφία της πόλης τους, της γειτονιάς τους.
Στο τέλος του βιωματικού προγράμματος της ΕΥΘΥΤΑ προσφέρθηκε έντυπο εκπαιδευτικό υλικό στους μαθητές, αλλά και στους γονείς τους, και  έγινε δωρεά βιβλίου συνοδευόμενου από cd για την σχολική μας βιβλιοθήκη.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από το πρόγραμμα  την ενημέρωση και βιωματική δράση που συμμετείχαν. Ο Σύλλογος  Διδασκόντων του 1ου Δ. Σ. Ιαλυσού ευχαριστεί θερμά την πρόεδρο κα Ελένη Καρύδη αλλά και τους εθελοντές για την παρουσία τους στο σχολείο και παράλληλα τους συγχαίρει για τις δραστηριότητες που τόσα χρόνια κάνουν και που στοχεύουν στη σωστή οδική συμπεριφορά και στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων που αποτελεί μάστιγα  για τη Ρόδο τα τελευταία έτη.  

Οι εθελόντριες της ΕΥ.ΘΥ.ΤΑ. με τους μαθητές/τριες της Α΄ τάξης  και με τις εκπαιδευτικούς  Γ. Βενέτη και Α. Τριανταφύλλου.
Οι εθελόντριες της ΕΥ.ΘΥ.ΤΑ. με τους μαθητές/τριες της Α΄ τάξης και με τις εκπαιδευτικούς Γ. Βενέτη και Α. Τριανταφύλλου.
Oι εθελόντριες της ΕΥ.ΘΥ.ΤΑ με τους μαθητές/τριες της Δ’ τάξης  και με τους εκπαιδευτικούς Π. Παναγιωτίδη και Π. Χατζήπαπα.
Oι εθελόντριες της ΕΥ.ΘΥ.ΤΑ με τους μαθητές/τριες της Δ’ τάξης και με τους εκπαιδευτικούς Π. Παναγιωτίδη και Π. Χατζήπαπα.