Ανυπόστατες χαρακτηρίζει τις καταγγελίες  για την καθαριότητα του σχολείου ο Δήμος

Απάντηση στις καταγγελίες που έγιναν στη Ροδιακή, αναφορικά με το πρόβλημα καθαριότητας που υπάρχει σε σχολικό συγκρότημα της Ρόδου, απέστειλε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου κος Μιχάλης Παλαιολόγος.

Στην επιστολή – απάντησή του, ο κος Παλαιολόγος επισημαίνει συγκεκριμένα:
«Κύριε Διευθυντά,
Με αφορμή  δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας σας στο φύλλο της 13ης Δεκεμβρίου 2018, με τίτλο: «Διευθυντής σχολείου καθαρίζει από μόνος του τις τουαλέτες των παιδιών – Φωνή απόγνωσης από έναν δημόσιο λειτουργό», αισθανόμαστε την υποχρέωση να αναφέρουμε τα παρακάτω για την αποκατάσταση της αλήθειας και για την ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού:

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «εδώ και πολύ καιρό» ο διευθυντής κάποιου σχολείου βρίσκεται σε απόγνωση λόγω της πλημμελούς καθαριότητας του σχολείου του. Σχετικά μπορούμε κατηγορηματικά να βεβαιώσουμε ότι:

Α) Υπεύθυνος για την αναφορά στην υπηρεσία μας της πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων του/της  καθαριστή /στριας του κάθε σχολείου είναι ο διευθυντής του.

Β) Η πρώτη και μοναδική αναφορά με ανάλογο περιεχόμενο από σχολείο έχει ημερομηνία την 8η Νοεμβρίου 2018, οπότε η αρμόδια υπηρεσία (Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης) παρενέβη άμεσα και επέλυσε το πρόβλημα, παρά την έλλειψη προσωπικού, ειδικότητας καθαριστριών. Έκτοτε καμία αναφορά διευθυντή σχολείου δεν έχει φτάσει στην υπηρεσία μας.

Γ) Η πειθαρχική εξέταση τυχόν παραπτωμάτων υπαλλήλου μας μετά την παραπάνω αναφορά έχει ήδη ξεκινήσει.

Δ) Εξακολουθούμε να μην κατανοούμε τη δημόσια καταγγελία για ένα πρόβλημα που διευθετήθηκε άμεσα, στο μέτρο του δυνατού, από την υπηρεσία μας».

Με τιμή
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας
Μιχάλης Παλαιολόγου.