Η δύναμή της στο νησί

Ένα δυνατό …χαρτί που θα την βοηθήσει να κερδίσει το παιχνίδι παραμονής στην κατηγορία είναι η έδρα για την ΑΕ Κω κι αυτό αποδείχτηκε χθες όταν κι αντιμετώπισε στο Ζηπάρι τον Διαγόρα Βατίου, μια ομάδα με ίδιο στόχο. 

Οι «βυσσινί», παρά τα λάθη τους, κυρίως στο χώρο του κέντρου, κατάφεραν στο 25’ να προηγηθούν με τη σέντρα του Χιούσι από αριστερά και το πλασέ του Τσιφτσίδη, ενώ το ημίχρονο έληξε μ’ αυτό  το 1-0, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες από πλευράς Βατίου των Παναγιωτόπουλου και Πλαγγέντη ώστε ν’ απειλήσουν σοβαρά την αντίπαλη εστία. 

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, η ΑΕ Κως βρήκε χώρους και έφτασε κοντά σ’ ένα γκολ, κατ’ αρχάς στο 60’ με το σουτ του Αρκούδα που πέρασε μόλις άουτ κι εν συνεχεία με τον ίδιο παίκτη και το πλασέ το οποίο απόκρουσε ο Δαρζέντας. 

Πάντως οι φιλοξενούμενοι δεν αντέδρασαν όπως έπρεπε, έστω για την ισοφάριση, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕ Κω ν’ ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 76’ χάρις στη συνεργασία Παπανικολάου και Αρκούδα και το ωραίο πλασέ του δεύτερου. 

Η «σφραγίδα» της νίκης για την ΑΕ Κω μπήκε πια στο 81’ μετά τη σέντρα από αριστερά, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Κωστάκη και τον διαιτητή να δείχνει πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Οχτάρας. 

Από την ΑΕ Κω διακρίθηκαν οι Κεφαλιανός, Αρκούδας και Παπανικολάου ενώ από τον Διαγόρα Βατίου ο Πουλάι.

Καλή η διαιτησία του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη και των βοηθών του Αλέκου και Δημόπουλου.

Α.Ε Κως: Ντιμιτρίεβιτς, Κοτσάκι, Κεφαλιανός Μ., Πόποτας, Ζαΐμι (73’ Παπανικολάου), Κουρζής (53’ Κώστογλου), Ηλιάδης, Χιούσι (63’ Τρικοίλης), Οχτάρας, Τογρού (49’ λ.τ Αρκούδας), Τσιφτσίδης.
Διαγόρας Βατίου: Δαρζέντας, Κατσαρής, Κωστάκης, Αδάμος, Ποζατζίδης, Θεοδώρου (56’ Πόλο), Παναγιωτόπουλος, Πλαγγέντης, Λαζίδης, Πουλάι, Παπουρδάνος (56’ Ζωάννου)