Από τη Ρόδο η «σκυτάλη» στη Νάξο

Ως θεσμός υπάρχει καλή πρόθεση ώστε να συνεχιστεί και το 2019 το Περιφερειακό Πρωτάθλημα στίβου Ανδρών-Γυναικών, αποτελώντας ουσιαστικά το διασυλλογικό της κατηγορίας για την αξιολόγηση και τις προκρίσεις μέσω αυτού στο Πανελλήνιο. 

Στη διοργάνωση αυτή, πάντα με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τις μετακινήσεις κυρίως των αποστολών, λαμβάνουν μέρος αθλητές και αθλήτριες σωματείων από τις ΕΑΣ Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, γι’ αυτό και τα προηγούμενα χρόνια φιλοξενήθηκε στην Κω και τη Ρόδο.

Φέτος υπάρχει η πρόθεση η Νάξος τελικά να είναι η οικοδέσποινα αλλά αποτελούν ένα, κατά κάποιο τρόπο, πρόβλημα οι ελλείψεις στην εγκατάσταση του επί κοντώ και στον εξοπλισμό για τα στιπλ.

Οι διοργανωτές πάντως θεωρούν πως αυτό θα ξεπεραστεί με τη μεταφορά τους από άλλες εγκαταστάσεις ειδικά για τους αγώνες ώστε και οι Κυκλάδες να φιλοξενήσουν μια φορά τη σημαντική αθλητική συνάντηση. Σε περίπτωση που πάνε όλα καλά, οι αγώνες θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαΐου ή 18-19, αναλόγως του πότε βολεύει τα μετακινούμενα σωματεία να ταξιδέψουν.