Ερευνώνται οι συνθήκες θανάτου του 25χρονου Νίκου Τζανόπουλου

Κλιμάκιο του Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου Πειραιά (ΚΕΠΕΚ) μετέβη χθες στη Ρόδο προκειμένου οι τεχνικοί υπεύθυνοι του κλιμακίου να κάνουν αυτοψία στην ιχθυοκαλλιέργεια που εργαζόταν ο 25χρονος Νίκος Τζανόπουλος με στόχο να διαπιστώσει τα αίτια του θανάτου του νεαρού άνδρα που εργαζόταν στην ιχθυοκαλλιέργεια.

Η ιχθυοκαλλιέργεια βρίσκεται στη νησίδα Στρογγύλη κοντά στη Χάλκη, εκεί όπου ο νεαρός άνδρας άρχισε να εργάζεται μόλις από τον περασμένο Οκτώβριο κι έχασε τη ζωή του το πρωί της περασμένης Πέμπτης σ’ ένα εργατικό συμβάν που έχει προκαλέσει έντονους προβληματισμούς για τις συνθήκες που συνέβη και πολλά ερωτηματικά.

Το κυριότερο ερώτημα που βασανίζει το οικογενειακό του περιβάλλον είναι αν θα μπορούσε να αποφευχθεί ο θάνατος του νεαρού άνδρα εφόσον πληρούνταν οι προδιαγραφές ασφαλείας. Διότι μέχρι τώρα έχει διαφανεί από την πληροφόρηση που υπάρχει πως ο νεαρός βούτηξε χωρίς συνοδεία, παρά τις αντίθετες προβλέψεις που υπάρχουν. Άλλωστε και το Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου μόλις ενημερώθηκε για το γεγονός επεσήμανε πως θα έπρεπε οι καταδύσεις στο χώρο της ιχθυοκαλλιέργειας να γίνονται με δύο δύτες και ο νεαρός Αγιονικολιώτης δεν είχε καμία συνοδεία.

«Για συνθήκες που δεν πληρούν τις προδιαγραφές», κάνει λόγο πρόσωπο που βρέθηκε στην περιοχή. Στοιχείο που μοιάζει να είναι καθοριστικό για τη συνέχεια. «Η οικογένεια θα παρασταθεί ως πολιτική αγωγή στη διαδικασία που θα ακολουθήσει», επιβεβαίωσε άνθρωπος της οικογένειας, κατά τη συνομιλία που είχαμε. Είναι δε βέβαιο πως η διερεύνηση της υπόθεσης θ’ αναδείξει ζητήματα που σχετίζονται με την υγιεινή και ασφάλεια στο χώρο εργασίας.

Για αυτό και αποκτά ιδιαίτερη σημασία η παρουσία του κλιμακίου στο νησί. «Θα περιμένουμε να δούμε τους κατεξοχήν αρμόδιους τι θα μας πουν. Περιμένουμε την έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, αφού υπάρχουν θέματα που πρέπει να διερευνηθούν», τονίζει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Σάββας Χατζησάββας.
(Πηγή: anatolh.com)