Κουντουρά: Δώσαμε ισχυρή ώθηση στην τουριστική θέση της Ελλάδος

Την πεποίθηση πως «το 2019 ολοκληρώνουμε μια συνολική μεταρρυθμιστική τομή στον τουρισμό εκσυγχρονίζοντας τη δημόσια τουριστική εκπαίδευση και ενδυναμώνοντας και ενισχύοντας τον ρόλο της σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές», εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019.

Συγκεκριμένα, η κ. Κουντουρά τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί νομοσχέδιο με το οποίο θα υλοποιείται σε ορίζοντα τριετίας ένα πρόγραμμα στήριξης των νέων ανέργων στον κλάδο του τουρισμού, σε 10 πόλεις της χώρας, συμπληρώνοντας πως «είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ευκαιρία.

Με τα άλματα που καταφέραμε να κάνουμε όλο το προηγούμενο διάστημα στον τουρισμό και με τα νέα σχέδια που έχουμε δρομολογήσει, θα υπάρξουν νέα οικονομικά οφέλη σε όλη την Ελλάδα και ο τουρισμός θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας».

Παράλληλα, σημείωσε: «Είναι η πρώτη κυβέρνηση που αναγνώρισε την αξία του τουρισμού ως την ισχυρή κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης και της κοινωνικής ευημερίας.

Σε ορίζοντα 4ετίας, 2015-2018, αυξήσαμε πάνω από 35% τις διεθνείς αφίξεις, ρυθμός ανάπτυξης διπλάσιος από αυτόν του παγκόσμιου τουρισμού και αναστρέψαμε την αρνητική εικόνα της χώρας που είχε δημιουργήσει η κρίση, εξασφαλίζοντας διαρκή θετική πορεία στον ελληνικό τουρισμό».

Η υπουργός Τουρισμού ανέφερε: «Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στον παγκόσμιο τουρισμό με πυρήνα τη βιώσιμη, ισόρροπη και δίκαιη ανάπτυξη, με επιπλέον 9 εκατ. ξένους τουρίστες σε μια 4ετία.
Το 2018 ήταν η καλύτερη χρονιά για τον τουρισμό, που αναμένεται να αγγίξει τα 33 εκατ. μαζί με τον τουρισμό κρουαζιέρας, ενώ παράλληλα έγινε πραγματικότητα ο στόχος μας για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο.

Οι υψηλές επιδόσεις στο τουρισμό συμπαρασύρουν θετικά και όλους τους κλάδους που συνδέονται με αυτόν», συμπληρώνοντας πως «επιδιώξαμε και πετύχαμε να ισχυροποιηθεί η χώρα στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες ανάπτυξης,
Στη σειρά των νομοθετικών μας παρεμβάσεων για τη στήριξη της εσωτερικής τουριστικής αγοράς είναι και η θέσπιση για την ανάπτυξη και εποπτεία του θεματικού τουρισμού».

Παράλληλα, χαρακτήρισε το 2019 «έτος σταθμό για την Ελλάδα», υπογραμμίζοντας ότι «ο νέος προϋπολογισμός είναι ο πρώτος μετά την επιτυχή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, είναι χωρίς μέτρα λιτότητας και θα οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα εποχή. Είναι ένας προϋπολογισμός που θα δει ο ελληνικός λαός τις θυσίες του να βρίσκουν αντίκρισμα και θα υλοποιεί στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας».

Κλείνοντας η κ. Κουντουρά έκανε όγο για νέα αναπτυξιακή δυναμική που αποτυπώνεται στη σταθερή βελτίωση όλων των οικονομικών δεικτών, για εμπιστοσύνη που κερδήθηκε των διεθνών οργανισμών και για επιστροφή στην κανονικότητα.
«Ο νέος προϋπολογισμός φέρνει μόνο θετικά μέτρα με αναπτυξιακό χαρακτήρα και σαφές κοινωνικό πρόσημο», κατέληξε.