Πολύ σκάκι στο «μενού» του σαββατοκύριακου

Πολύ σκάκι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του σαββατοκύριακου αφού ο Όμιλός Ρόδου «Ιππότης» διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του επί της Πίνδου 1 το Ανοικτό Rapid «Γρηγόρης Κατσαράς» με τη διεξαγωγή πέντε γύρων. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους σκακιστές από το νησί μας, ανεξαρτήτως επιπέδου, να συμμετάσχουν και να έχουν μια σημαντική εμπειρία πριν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις τους για τις διοργανώσεις μέσα στο 2019.

Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες από τους διοργανωτές:
ΔΙΕΥΘΥΝTΗΣ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ Ορίζεται Διευθυντής αγώνων ο Μιχελάκης Βαγγέλης, Επικεφαλής διαιτητής Νίκος Βασιλάκης, Ρηγόπουλος Κώστας, Παπαδάκη Σταυρούλα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές με έγκυρο δελτίο της Ε.Σ.Ο. ή με δελτίο υπό έκδοση.
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Στην αίθουσα του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου επί της οδού Πίνδου 1.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν με Ελβετικό σύστημα 5 γύρων με χρόνοσκέψης 15λ  κάθε παίκτης για όλη την παρτίδα με ανανέωση 10” για κάθε κίνηση. Το τουρνουά αυτό έχει διεθνή αξιολόγηση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.: θα δημιουργηθούν δυο κατηγορίες. Μια ενηλίκων και μια ανηλίκων. Ανάλογα του αριθμού των συμμετεχόντων μπορεί η κατηγορίες να παίξουν σε όλο το τουρνουά αναμεμιγμένες.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
 Σαβ. 22 Δεκεμβρίου, Rapid Ρόδου 2018 – “Κατσαράς Γρηγόρης” – 1ος Γύρος 17:00
Σαβ. 22 Δεκεμβρίου, Rapid Ρόδου 2018 – “Κατσαράς Γρηγόρης” – 2ος Γύρος 18:00

Σαβ. 22 Δεκεμβρίου, Rapid Ρόδου 2018 – “Κατσαράς Γρηγόρης” – 3ος Γύρος 19:00
Κυρ. 23 Δεκεμβρίου, Rapid Ρόδου 2018 – “Κατσαράς Γρηγόρης” – 4ος Γύρος 10:00
Κυρ. 23 Δεκεμβρίου, Rapid Ρόδου 2018 – “Κατσαράς Γρηγόρης” – 5ος Γύρος 11:00

 ΠΑΡΑΒΟΛΟ: Το παράβολο θα είναι 10€ για τους ενήλικες και 5€ για τους ανηλίκους και μέλη του «ΙΠΠΟΤΗ» (τακτοποιημένα οικονομικά).

 ΕΠΑΘΛΑ: Για την κατηγορία των ενηλίκων: Κύπελλα (στον πρώτο) και μετάλλια στους τρεις πρώτους. Κύπελλα και μετάλλια θα δοθούν στους 3 πρώτους στην πρώτη γυναίκα στον πρώτο κάτω των 18 (αν υπάρξουν συμμέτοχες ανηλίκων σε αυτή την κατηγορία). Για την κατηγορία των ανηλίκων : Κύπελλο (στον πρώτο) και μετάλλια στους τρεις πρώτους και στο πρώτο κορίτσι για τις κατηγορίες U14, U12, U10, U8, U6.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ – ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Καθορίζεται η επιτροπή ενστάσεων με επικεφαλής τον κ. Καράβα Σταμάτη και μέλη τον κ. Μενίκο Δημήτρη και κ. Ρούσο Γιάννη. Υποβάλλονται το αργότερο 1 ώρα μετά τη λήξη της υπόψη παρτίδας και εκδικάζονται αμέσως από τον διευθυντή αγώνων, του οποίου η απόφαση είναι τελεσίδικη. Η ένσταση, με το παράβολο των 30 ευρώ, υποβάλλεται στον διαιτητή-διευθυντή αγώνων και εφόσον υπάρξει δικαίωση, επιστρέφεται.

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Βασιλάκης Νίκος 6945973959/ Γραμματεία του “ΙΠΠΟΤΗ” 2241035502 και στο email :
cc.ippotis@gmail.com

 ΓΕΝΙΚΑ: Για ό,τι δεν προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη, ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Σ.Ο. και τις FIDE.