Στενή συνεργασία  με την Fraport θα έχει ο δήμος της Ρόδου

Στη λογική του…«win-win» (σ.σ. αμοιβαίας ωφέλειας) ήταν οι προτάσεις που κατέθεσε στα στελέχη της Fraport ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, κατά τη μαραθώνια συνάντηση που είχε χθες μαζί τους στο γραφείο του και εκείνοι του ανακοίνωσαν ότι το αεροδρόμιο «Διαγόρας» θα γίνει πιλότος για όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζονται στη χώρα!

Περίπου τρεις ώρες χθες το μεσημέρι, διήρκεσε η προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου με τα στελέχη της Fraport, με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της και τη συμμετοχή της υπευθύνου για τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται στο Νότια Αιγαίο κας Ξανθής Κριτσινέλια, τοπικών στελεχών της Εταιρίας αλλά και νομικών συμβούλων.

Ο κ. Χατζηδιάκος είχε προαναγγείλει τη συνάντηση αυτή κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα και είχε πει ότι επρόκειτο να θέσει και το θέμα των τελών του αεροδρομίου, με αφορμή την παρουσία στο δ.σ. στελεχών της Aegean.

Η χθεσινή συζήτηση, αν μη τι άλλο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εποικοδομητική αφού ο κ. Χατζηδιάκος είχε την ευκαιρία να έχει τετ α τετ τα καθ’ ύλην αρμόδια στελέχη της Fraport για αρκετή ώρα και τους έθεσε…τα πάντα.
Σε μία πρώτη ανάγνωση, λοιπόν, η συνάντηση αυτή ήταν χρήσιμη, με τον Δήμαρχο να μεταφέρει την εντύπωση αυτή στους συνεργάτες του.

Καταρχήν, όπως λένε οι πληροφορίες, ο Δήμαρχος έθεσε στα στελέχη της Fraport όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με τον Δήμο. Δηλαδή, από την καθαριότητα του αεροδρομίου μέχρι το πάρκινγκ, το νερό, τον βιολογικό κτλ.

Όσο αφορά, τώρα, στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, φαίνεται ότι δουλεύουν πυρετωδώς για να ολοκληρωθούν τα βασικά μέχρι την έναρξη της σεζόν, δίνοντας προτεραιότητα στον αεροδιάδρομο και γενικά στα ζητήματα ασφαλείας και αναβάθμισης της εξυπηρέτησης των επιβατών.

Τα στελέχη της Fraport ανέλυσαν στον Δήμαρχο το πλάνο των έργων και των υποδομών που σχεδιάζουν, αναφέροντας πάντως ότι δεν θα προλάβουν να τα ολοκληρώσουν όλα μέχρι την έναρξη της σεζόν. Τότε, πάντως, αναμένεται να είναι έτοιμος ο διάδρομος.

«Πιλότος» το αεροδρόμιο της Ρόδου!
Ιδιαιτέρως σημαντικό, όμως, είναι εκείνο που έκαναν γνωστό στον Δήμαρχο χθες, ότι δηλαδή μέχρι τον επόμενο χρόνο σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» τα πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα και μάλιστα ξεκινώντας πρώτα από εδώ ανάμεσα σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport!
Δηλαδή, το αεροδρόμιο της Ρόδου θα γίνει πιλότος για τις σύγχρονες τεχνολογίες, κάτι βέβαια που δείχνει και τη μεγάλη βαρύτητα που δίνουν στη Ρόδο, από τη στιγμή που μέσα σε έξι μήνες διακινούνται στο αεροδρόμιο του νησιού πέντε εκατομμύρια επισκέπτες.

Συμμετοχή στον ΠΡΟΤΟΥΡ;
Ο Δήμαρχος, φέρεται, ακόμη, να τους έθεσε και το θέμα των τελών του αεροδρομίου, σε συνάρτηση και με τα όσα είπαν τα στελέχη της Aegean, ότι δηλαδή παίζουν ρόλο για το τελικό κόστος του εισιτηρίου, και οι πληροφορίες λένε ότι του είπαν ότι θα εξετάσουν το θέμα και ότι ήδη δίνουν κίνητρα για καινούργιες πτήσεις.  Εκείνο, όμως, το οποίο είναι, επίσης, σημαντικό εφόσον ευοδωθεί και στο οποίο προσβλέπει ο Δήμαρχος είναι η συμμετοχή της Fraport στην προβολή του νησιού μέσα από τη συνεργασία με τον ΠΡΟΤΟΥΡ.

Ως γνωστόν, μετά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στον Οργανισμό, ο κ. Χατζηδιάκος έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους φορείς που εμπλέκονται και ωφελούνται από το έργο του, να συμμετάσχουν…βάζοντας και το χέρι στην τσέπη.

Χθες, λοιπόν, οι πληροφορίες λένε ότι έκανε στη Fraport την πρόταση για συνεργασία με τον ΠΡΟΤΟΥΡ άμεσα και σε πρώτη φάση τα στελέχη εμφανίστηκαν θετικά απέναντι σ’ αυτή την προοπτική.