Ποδόσφαιρο στο έλεος εγκληματιών

Σοκ και αποτροπιασμό σε κάθε νοήμονα φίλαθλο προκαλεί ο ανηλεής ξυλοδαρμός του διεθνή διαιτητή Θανάση Τζήλου, χθες το πρωί έξω από το σπίτι του στη Λάρισα.

 «Ελληνικό ποδόσφαιρο γίναμε», θα μπορούσε να γράψει άνετα, για να στιγματίσει αντίστοιχο εγχώριο περιστατικό, μέσο ενημέρωσης της συμπαθούς Κολομβίας, κατά το αντίστοιχο του «Κολομβία γίναμε».

 Πρωί πρωί, σε απόσταση λίγων μέτρων από το σπίτι του, ένας διαιτητής να σέρνεται έξω από το-σπασμένο- αυτοκίνητό του από τρεις κουκουλοφόρους και να δέρνεται αλύπητα και να καταλήγει στο νοσοκομείο, έχοντας τραυματιστεί στο κεφάλι και στο γόνατο. Ίσως επειδή δεν ήταν αρκετά «υπάκουος»  στους κάθε λογής «νταβατζήδες» του παρασκηνίου, ίσως γιατί ήταν η κατάλληλη στιγμή να σταλεί μήνυμα στους υπόλοιπους. Ίσως πάλι γιατί ήταν η σειρά του να προστεθεί στη λίστα των θυμάτων του αδυσώπητου πολέμου που μαίνεται για τον έλεγχο του ελληνικού ποδόσφαιρου, με φόντο τα εκατομμύρια των εσόδων και του στοιχήματος, όπως και της επιρροής, σε πεδία πέραν του αθλητισμού. Ίσως γιατί η τοξική, αρρωστημένη ατμόσφαιρα που κυριαρχεί στον χώρο του αθλητισμού και την οποία φροντίζουν να συντηρούν εμπρηστικές δηλώσεις επικίνδυνων για τη… δημόσια υγεία παραγόντων και παραγοντίσκων, όπως και οι γεμάτες δηλητήριο οπαδικές, στρατευμένες στην υπηρεσία του κάθε αφεντικού, «πένες», «όπλισαν» το χέρι ανεγκέφαλων «στρατιωτών της ιδέας», εκλεκτών μελών της κοινωνίας των «υπέροχων λαών». Όταν θεωρούν πως ο διαιτητής αδίκησε την «ομαδάρα», πιστεύουν πως νομιμοποιούνται να αποδώσουν «δικαιοσύνη» , σαπίζοντάς τον στο ξύλο. Λεβέντικα, με κουκούλες.

Όσα «ίσως» κι αν προσθέσει κανείς για να δώσει την ερμηνεία του, η ουσία είναι πως το ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζει να ξύνει τον πάτο του βαρελιού και οι φίλαθλοι συνεχίζουν να αναρωτιούνται (αν και προφανώς αντιλαμβάνονται) γιατί στην Ελλάδα παραμένει τόσο δύσκολο το αυτονόητο. Η πολιτεία, η αστυνομία και η δικαιοσύνη , απλά να καθαρίσουν τον «βόθρο», όπως έχουν καθήκον και υποχρέωση να κάνουν. Εδώ και χρόνια…

Καταδικάζει η ΕΠΣΔ

  Την επίθεση που δέχθηκε ο Θανάσης Τζήλος έσπευσαν να καταδικάσουν η ΕΠΟ, οι περισσότερες ΠΑΕ, καθώς και πολλές ΕΠΣ, ανάμεσα στις οποίες και η Ένωση Δωδεκανήσου. Η ανακοίνωσή της:

  «Ο Πρόεδρος κ. Διακοφώτης Παναγιώτης και τα μέλη της Ε.Ε. της ΕΠΣΔ, εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση τους στο διεθνή Διαιτητή της ΕΠΣ Λάρισας κ. Τζήλο Αθανάσιο, καθώς και στην οικογένεια του. Καταδικάζουν την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε, τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις είναι απόλυτα κατακριτέες και δε συνάδουν με το αθλητικό ιδεώδες».

 Βασιλειάδης: «Καμία ανοχή»

   «Περιμένουμε η Ελληνική Αστυνομία να ενεργήσει και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους φυσικούς αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς της άνανδρης επίθεσης στον διαιτητή Θανάση Τζήλο. Καμία ανοχή σε αυτούς που θέλουν να επιβάλλουν νόμους μαφίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο», δήλωσε χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.