Ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος του Αρχαγγέλου

Ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος του Αρχαγγέλου

Ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος του Αρχαγγέλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 169 ΦΟΡΕΣ

Αφορά τα κτίρια B' Δημοτικού, Γυμνάσιου-Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. Αρχάγγελου, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» εντάσσονται τα έργα της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων B' Δημοτικού, Γυμνάσιου-Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. Αρχάγγελου. Πιο συγκεκριμένα τα κτίρια που εντάσσονται είναι αυτά της Β' Δημοτικού, του Γυμνασίου, Λυκείο και ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μάλιστα αναφέρονται τα εξής:

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» τα έργα της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων B' Δημοτικού, Γυμνάσιου-Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. Αρχάγγελου, Δήμου Ρόδου, συνολικού προϋπολογισμού και επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης, 1.250.000,00 €

Ειδικότερα, το έργο «Eνεργειακή αναβάθμιση κτιρίων B' Δημοτικού, Γυμνάσιου-Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. Αρχάγγελου Δήμου Ρόδου» αφορά στην κατασκευή εξωτερικής θερμομόνωσης κελύφους (τοιχοποιίας), στην αντικατάσταση κουφωμάτων με ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου, στην αντικατάσταση της υφιστάμενης υγρομόνωσης δώματος, στην αναβάθμιση τεχνητού φωτισμού με αντικατάσταση όλων των υφιστάμενων ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων και στην αναβάθμιση του συστήματος κλιματισμού – θέρμανσης, με αντικατάσταση των υφιστάμενων ενεργοβόρων κλιματιστικών και του μη αποδοτικού συστήματος κεντρικής θέρμανσης.

Για τη σύνταξη της μελέτης πραγματοποιήθηκε η έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού, με διακριτή εξέταση των επιμέρους ενεργειακών εγκαταστάσεων και του κτιριακού κελύφους του κάθε κτιρίου. Βάσει του ενεργειακού πιστοποιητικού τα κτίρια κατατάσσονται στην κατηγορία Δ’ και με τις παρεμβάσεις που περιγράφονται παρακάτω θα επιτευχθεί αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης τους στην κατηγορία Α’.

Ο προϋπολογισμός και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη του έργου ανέρχονται σε 1.250.000,00 €

Ως ημερομηνία έναρξης των παρεμβάσεων στα παραπάνω σχολικά συγκροτήματα ορίζεται 31/10/2019 και λήξης η 30/06/2021

Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Διαβάστε ακόμη

Συμπόσιο για την πλαστική ρύπανση τον Οκτώβριο στη Ρόδο

Επιστήμονες χαρτογραφούν τις αποικίες των μυρμηγκιών στα Δωδεκάνησα

Τα μυρμήγκια Camponotus και Cremmatogaster θα μελετηθούν στην Κάρπαθο

Ιάκωβος Κολαϊνής: «Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί» – Οικολογική ισορροπία σε αναζήτηση

Φυτεύοντας το δάσος της θάλασσας στους Λειψούς

Κλιματική αλλαγή: Ξηρασία, κυκλώνες και έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν τη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια, λένε οι κλιματολόγοι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του βυθού στο Μανδράκι

Ο Φο.Δ.Σ.Α. Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2023)