Ξανά το Run Greece στη Ρόδο

Η Ρόδος θα παραμείνει ένας από τους σταθμούς του Run Greece και το 2019, σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, μετά τη δημοσιοποίηση του αγωνιστικού του προγράμματος τη νέα χρονιά. Βάσει αυτού λοιπόν, η διοργάνωση των αγώνων δρόμου στην πόλη μας θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, μια μέρα νωρίτερα σε σχέση με το 2018 ώστε εγκαίρως να γίνουν οι διεργασίες για την καλύτερη δυνατή οργάνωσή της.

Έτσι, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι δρομείς μας θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στους αγώνες αυτούς και να απολαύσουν πάνω απ’ όλα τις υπέροχες διαδρομές, που δεν αναμένεται ν’ αλλάξουν. Στον αγώνα 5χλμ. μπορούν να λάβουν μέρος, σύμφωνα με την προκήρυξη, έτσι όπως ίσχυε φέτος, αθλητές-αθλήτριες από 12 ετών και πάνω, στα 10χλμ. από 15 ετών και πάνω ενώ στον παιδικό αγώνα 1000μ. μαθητές και μαθήτριες Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης δημοτικού.
Οι αγώνες 5χλμ και 10χλμ αλλά και ο Αγώνας Παιδιών έχουν κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού, στον Βωμό της Πατρίδας. Οι συμμετέχοντες στον αγώνα 10χλμ θα κάνουν αναστροφή στον Βωμό της Πατρίδας και θα διανύσουν δύο φορές τη διαδρομή (2 στροφές 5χλμ).

Η διαδρομή των αγώνων:
•     Με κατεύθυνση την παραλιακή λεωφόρο επί της Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) προς ΑΚΤΑΙΟΝ, Νέα Αγορά, Σταθμό Ταξί, στροφή αριστερά επί του κρασπέδου πριν την Πλατεία Νεωρίου με κατεύθυνση τον Φάρο του Αγ. Νικολάου
•     Στο τέλος του κρασπέδου και πριν τον Φάρο του Αγ. Νικολάου αναστροφή δεξιά, άνοδος της ράμπας προς το επάνω διάζωμα (δρόμο)
•     Μπροστά από τους Μύλους, κατεύθυνση προς την έξοδο και τη συμβολή με τη Λεωφόρο Ελευθερίας, Πύλη Ελευθερίας, αριστερά Πύλη Ταρσανά, δεξιά Ακτή Σαχτούρη επί του οδοστρώματος
•     Κατεύθυνση προς το τουριστικό λιμάνι, στροφή δεξιά ακολουθώντας το οδόστρωμα παράλληλα με τα τείχη (κυκλοφοριακή κατεύθυνση οχημάτων) με κατεύθυνση τα φανάρια ρύθμισης της κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Αυστραλίας - Καναδά - Βύρωνος, στροφή δεξιά στην αρχή της Βύρωνος
•     Άνοδος της Βύρωνος παράλληλα με τον μαντρότοιχο του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου, μέχρι τη συμβολή (Ρολόι Σταδίου) της Βύρωνος με τις οδούς Βενετοκλέων και Λεωφόρου Δημοκρατίας

•     Δεξιά με κατεύθυνση την καθολική Εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου
• Διαδρομή επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας (έχοντας δεξιά το πάρκο και την τάφρο της Μεσαιωνικής Πόλης)
•     Διασχίζουμε τη συμβολή με την οδό Ναβαρίνου (αριστερά) και το λιθόστρωτο προς την Πύλη Ντ' Αμπουάζ (δεξιά) με κατεύθυνση τη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου (αριστερά) και την αρχή της Εθνάρχου Μακαρίου (δεξιά)
•     Διασχίζουμε τη διασταύρωση με την Αλ. Διάκου (αριστερά) και Αλ. Παπάγου (δεξιά) και φθάνουμε στην Πλατεία Κύπρου, διασταύρωση των οδών Γρ. Λαμπράκη (αριστερά), Γαλλίας (άνοδος προς την Πλατεία Κύπρου) και Τάρπον Σπρινγκς (δεξιά)
•     Διασχίζουμε την Πλατεία Κύπρου συνεχίζοντας την Εθνάρχου Μακαρίου προς την έξοδο στην παραλιακή Λεωφόρο Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) και στη συνέχεια αριστερά προς το σημείο τερματισμού.