Eξήγγειλε επίσημα την υποψηφιότητά του ο κ. Δημήτρης Κρητικός

Eξήγγειλε επίσημα την υποψηφιότητά του ο κ. Δημήτρης Κρητικός

Eξήγγειλε επίσημα την υποψηφιότητά του ο κ. Δημήτρης Κρητικός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1448 ΦΟΡΕΣ

Παρουσίασε τον πρώτο πυρήνα φίλων και συνεργατών

Πλαισιωμένος από στελέχη, φίλους και υποστηρικτές της παράταξής του ο γιατρός πνευμονολόγος Δημήτρης Κρητικός ανακοίνωσε προχτές το βράδυ στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, ως επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος Αξιών».

Δημοσιογράφοι από πολλά μέσα ενημέρωσης του νησιού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και συγκεντρώθηκαν σε παραδοσιακή ταβέρνα στα Κοσκινού όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν ευχές τόσο με τον ίδιο τον κ. Κρητικό όσο και με στελέχη της παράταξής του, ενόψει και των γιορτών.

Στο πλαίσιο μίας σύντομης ομιλίας του, ο υποψήφιος δήμαρχος, αναφέρθηκε στο ξεκίνημα που έκανε στην αυτοδιοίκηση όταν το 2006 εξελέγη δήμαρχος δήμου Καμείρου.
Τότε ήταν που ο ίδιος και οι συνεργάτες του θέλοντας να προσφέρουν στον τόπο τους αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ένα δύσκολο εγχείρημα που δεν ήταν άλλο από το να διοικήσουν ένα δήμο, επτά χωριών με πολλά προβλήματα και πολλές ιδιαιτερότητες.
«Ήταν στην ουσία ολόκληροι δήμοι με όλες τις υποδομές τους και έπρεπε να λάβουμε υπόψη μας πολλά πράγματα για να διοικήσουμε.

Για τέσσερα χρόνια και εγώ και οι συνεργάτες μου, αλλά και η αντιπολίτευση (για εμένα δεν υπάρχουν αντίπαλοι στην αυτοδιοίκηση. Είμαστε όλοι ενωμένοι και απέναντί μας είναι μόνο τα προβλήματα του τόπου γι΄αυτό τους λέω όλους συναγωνιστές) καταφέραμε και κάναμε πολλά» είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την εκτίμησή του σε όσους ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση γιατί, όπως είπε, είναι ένας χώρος πάρα πολύ δύσκολος και δύσκολα σηκώνεται κάποιος από την καρέκλα αφήνοντας τη δουλειά του και την οικογένειά του για να ασχοληθεί με τα κοινά.
Ο δήμος Καμείρου αποτέλεσε για τον ίδιο ένα… αυτοδιοικητικό σχολείο, όπως είπε, καθώς κατάλαβε ότι όσο πιο κοντά έρχεται η δημοτική αρχή στο δημότη τόσο και ο δημότης ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του προς το δήμο. Κυρίως όμως έμαθε ότι από το καλό υπάρχει το καλύτερο και πρέπει πάντα να προσπαθεί κανείς γι’ αυτό.

Αναφερόμενος στο όραμα και τη δημιουργία της παράταξης είπε και τα εξής: «Κάθε δήμος είναι ένας ζωντανός οργανισμός, δεν είναι μία περιοχή γεωγραφική. Επομένως είναι σπίτι μας και δικός μας χώρος. Έχω ταξιδέψει πολύ και έχω διαπιστώσει ότι δε βλέπουμε πέρα από αυτό, δηλαδή δεν προσέχουμε όσο πρέπει τον τόπο μας, όπως το σπίτι μας. Έτσι λοιπόν αυτή η ανησυχία που είχαμε τότε στο δήμο Καμείρου για να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα, υπάρχει μέχρι τώρα και επεκτείνεται σε όλο το νησί.
Αυτή την ανησυχία τη βρήκα και σε νέους φίλους, νέους συνεργάτες, που αγωνιούν για τον τόπο και έτσι αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας πιστοί σε αξίες, γιατί οι αξίες χρειάζονται σε έναν τόπο για να πάει μπροστά.
Όπως ακεραιότητα αξιοκρατία ανιδιοτέλεια, διαφάνεια, συνεργασία, ισονομία, ήθος, εθελοντισμός που θα πρέπει να διέπουν έναν τόπο για να πάει μπροστά.

Έτσι δημιουργήσαμε αυτή την παράταξη που λέγεται «Ρόδος Αξιών», πιστοί σε αυτές τις αξίες που θέλουμε να τις μεταλαμπαδεύσουμε σε όλους για να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Κανένα κόμμα και κανένας φορέας δε θα μας λύσει τα προβλήματα. Γι’ αυτό είμαστε υπερκομματικοί, δεν έχουμε καμία εξάρτηση, δε δεχόμαστε κανένα χρίσμα».

Ο κ. Κρητικός αναφέρθηκε και στις συναντήσεις που έχει το τελευταίο διάστημα με επιτυχημένους δημάρχους και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως για παράδειγμα το δήμαρχο Τρικκαίων που έχει αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό τις νέες τεχνολογίες στον τόπο του.
Μιλώντας για τις εκλογές δήλωσε τέλος τα εξής: «Το βάρος που έχουμε στον ώμο μας είναι πολύ μεγάλο. Δε με ενδιαφέρει καθόλου το βράδυ της Κυριακής, δεν με ενδιαφέρει να πανηγυρίσω… δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι η επόμενη μέρα που θα ξημερώσει και ποιοι θα αναλάβουν τι και πώς θα μπορέσουμε να διοικήσουμε το νησί το οποίο είναι ένα από τα ωραιότερα του κόσμου.
Το όραμά μας είναι να ζούμε εμείς καλά εδώ, οι επισκέπτες μας επίσης το ίδιο, ώστε να γίνουν οι πρεσβευτές στις χώρες τους και να προτρέπουν όλους να επισκεφτούν τη Ρόδο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπογράμμισε πως η παράταξή του δεν θα έχει υποψήφιους για τα τοπικά συμβούλια καθώς δεν προβλέπεται από τον “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ”, και μάλιστα, όπως είπε, αυτό είναι καλό γιατί πρέπει να είναι ανεξαρτητοποιημένες οι τοπικές κοινότητες.
Η παράταξη «Ρόδος Αξιών» έχει δημιουργήσει ομάδες εργασίας, και θα προχωρήσει σε διαβούλευση με τους πολίτες.
Μάλιστα ο κ. Κρητικός έκανε γνωστό ότι θα επισκεφτεί το δήμαρχο και θα του ζητήσει την άδεια να πάει στα τοπικά διαμερίσματα για να δει τα προβλήματα που υπάρχουν, να συζητήσει με τους πολίτες, ώστε αυτά να ιεραρχηθούν και να δημιουργηθεί στη συνέχεια το πρόγραμμα της παράταξης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρώην διοικητής της ΠΥ Ρόδου Σταύρος Παραλούσης, ο πνευμονολόγος Γιώργος Δράκου, ο καρδιολόγος Στέλιος Κοιλιάς, ο Δημήτρης Ιωσήφ ΩΡΛ, ο πρώην προϊστάμενος τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Θεοδόσης Κολιάδης, ο Γιώργος Πιπής γενικός γιατρός, ο Κώστας Χριστόπουλος πολιτικός μηχανικός, η Μαίρη Παπαδοπούλου πρόεδρος του συλλόγου Πελοποννησίων, ο Χάρης Παπαγεωργίου κτηνίατρος, ο Βλάσσης Τσίνας εκπαιδευτικός, ο Γιώργος Σάββενας αρχιτέκτονας και η Ανθούλα Βελιάδη οικονομολόγος.
Η παράταξη «Ρόδος Αξιών» σε ανακοίνωσή της για τις αξίες και την ιδρυτική της διακήρυξη αναφέρει:
«Μερικές από τις Αξίες που μας διέπουν:
Ακεραιότητα, αξιοκρατία, ανιδιοτέλεια, διαφάνεια, συνεργασία, ισονομία, ευθύνη, ήθος, εθελοντισμός, εργατικότητα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, διάλογος.

Ξεκινήσαμε να βρισκόμαστε για αυτά που συμβαίνουν καθημερινά στη γειτονιά, στην πόλη, στο νησί μας.
Είμαστε άνθρωποι με εμφανές το αποτύπωμα του ήθους, της δουλειάς, της ακεραιότητάς μας και της δράσης μας στον τόπο.
Μας ενώνουν πολλά:
Η αγάπη για αυτό που κάνουμε, το πάθος για τη Ρόδο, το κοινό μας όραμα, το ήθος, η εντιμότητα, η εργατικότητα, ο επαγγελματισμός, η υπευθυνότητα. Πιστεύουμε ότι αυτά που μας ενώνουν αναπτύσσουν Αξίες.

Αυτές τις Αξίες τώρα θέλουμε να αναδείξουμε και να μεταβιβάσουμε μέσα από την πολιτική μας δράση.
Είμαστε όλοι μαζί πέρα από πολιτικά χρώματα και δίχως προσωπικά οφέλη αλλά με κοινούς στόχους για το καλό του Νησιού.
Η βελτίωση ποιότητας της ζωής για όλους, είναι αυτό που θέλουμε να υπηρετήσουμε με σχέδιο και με πάθος.
Κάθε μέρα που περνά όλο και περισσότερο τις κοινές μας Aξίες, τις ενισχύουμε, τις υποστηρίζουμε και τις διεκδικούμε ως στάση ζωής, προσδίδοντας νέο περιεχόμενο στη πορεία μας.
Ευελπιστούμε να φέρουμε στον τόπο που αγαπάμε αυτό που του αξίζει».

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
«Η αδράνεια σε μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και η αποσπασματική ή ασθενής αντιμετώπισή τους, επιβάλλουν σήμερα την λήψη ρηξικέλευθων αποφάσεων σε όλους τους τομείς.
Η μόνη διέξοδος για να γίνει αυτό, είναι η ανάληψη ευθυνών στην τοπική αυτοδιοίκηση από συνειδητοποιημένους και ευαισθητοποιημένους πολίτες.
Πολίτες που έχουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες, τις ικανότητες, το ήθος και τη θέληση να ανατρέψουν το παρωχημένο πολιτικό μοντέλο.
Η “Ρόδος Αξιών” ιδρύεται από ανθρώπους που έχουν συναίσθηση των παραπάνω. Αυτοχαρακτηρίζεται ως παράταξη με ιδεολογικό προσανατολισμό τον Κοινωνικό Προοδευτισμό.
Στοχεύει μέσα από τις δράσεις της:

Στην κοινωνική ευημερία και ασφάλεια μέσω της συνεργασίας των πολιτών.
Στην αειφόρο ανάπτυξη, την εξωστρέφεια και στον εκσυγχρονισμό της Ρόδου, μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε όλους τους τομείς.
Σκοπός: η προώθηση αξιών, ικανοτήτων, συνεργατών, νέων τεχνολογιών και ανάπτυξης.
Η “Ρόδος Αξιών” θέλει να ενσαρκώσει κι όχι απλώς να εκπροσωπήσει αυτήν την κοινωνία. Γιατί μόνο μέσα από την πλατιά και Αξιοκρατική συμμετοχή μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο ο τόπος μας.
Έχουμε τη γνώση, τις ικανότητες, τη θέληση και το σχέδιο για να το πετύχουμε».

Διαβάστε ακόμη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa