Συνεχίζονται οι έρευνες για το έγκλημα στη Ρόδο

Την ώρα που οι Αρχές περιμένουν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τους δύο κατηγορούμενους του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, αποκαλύπτεται ότι, σύμφωνα με το τηλεφωνικό απόρρητο του κινητού τηλεφώνου της 21χρονης, η άτυχη φοιτήτρια το μοιραίο βράδυ της 27ης Νοεμβρίου είχε μιλήσει κυρίως με την καλύτερή της φίλη από το Διδυμότειχο.

Παράλληλα, οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως, σε αντίθεση με τα όσα έχουν ισχυριστεί μέχρι στιγμής οι κατηγορούμενοι, η Ελένη Τοπαλούδη δεν είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, όπως υποστήριξαν στις απολογίες τους τόσο ο Έλληνας όσο και ο Αλβανός.
Στην κατ’αντιπαράσταση εξέτασή τους από την ανακρίτρια Ρόδου, οι κατηγορούμενοι είχαν υποστηρίξει ότι το θύμα είχε καταναλώσει αρκετή ποσότητα βότκας, όπως και δύο νεαροί, αλλά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 21χρονης φοιτήτριας έδειξαν ότι το αλκοόλ που υπήρχε μέσα στον οργανισμό της μέχρι τη στιγμή που δολοφονήθηκε ήταν μόλις 0,15 γραμμάρια ανά λίτρο, ποσοστό που δεν αντιστοιχεί ούτε σε ένα ποτήρι κρασί.

Την ίδια στιγμή και ενώ η συσκευή κινητού τηλεφώνου της Ελένης Τοπαλούδη δεν έχει ακόμη βρεθεί, από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου διαπιστώνεται ότι η άτυχη φοιτήτρια είχε συνομιλήσει την τελευταία νύχτα της ζωής της με μια κολλητή της φίλη, ενώ από την επόμενη ημέρα - δηλαδή στις 28 Νοεμβρίου - τον αριθμό της καλούν οι γονείς της και φίλοι της, που την αναζητούσαν.
Οι ανακριτικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση περιμένουν τα αποτελέσματα από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου των δύο κατηγορούμενων ώστε να διαπιστωθεί με ποιον ή ποιους συνομίλησαν τηλεφωνικά τη νύχτα της δολοφονίας, αλλά και τις επόμενες ημέρες μέχρι την προσαγωγή τους.

Οι νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη συγκλονίζουν τους γονείς της, οι οποίοι ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν πως η μονάκριβη Ελένη τους δεν είναι πια στη ζωή και πως βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από δύο συνομήλικούς της.
Την ίδια ώρα, στη Ρόδο οι Αρχές συνεχίζουν να ερευνούν για τυχόν κυκλώματα που εκβιάζουν νεαρές κοπέλες βιντεοσκοπώντας τες σε ιδιωτικές τους στιγμές.

ΔΕΝ ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝ ΟΥΤΕ ΜΑΤΙΑ
Ούτε ματιά δεν θέλουν να ανταλλάξουν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Τοπαλούδη.
Όχι μόνο κουβέντα, αλλά ούτε καν ένα βλέμμα δεν θέλει να ανταλλάξει με τον Ροδίτη συγκατηγορούμενό του για τη στυγερή δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, που είναι και αυτός προφυλακισμένος στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα Φελλίου Γρεβενών, ο νεαρός Αλβανός, ο οποίος δηλώνει μέσα από το κελί του ότι έχει μετανιώσει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 19χρονος Αλέξανδρος Λ. και ο 21χρονος Μανώλης Κ. έχουν ζητήσει να μην έχουν καμία επαφή μεταξύ τους, ακόμα κι όταν μεταφερθούν σε κάποια πτέρυγα, αφού για την ώρα κρατούνται σε κελιά απομονωμένοι από τους υπόλοιπους κρατουμένους.
Και οι δύο εμμένουν στους αρχικούς ισχυρισμούς τους, ότι δηλαδή είναι αθώοι και πως δεν έχουν καμία σχέση με την άγρια δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας, ενώ αναμένεται να κληθούν να δώσουν συμπληρωματικές απολογίες.

Η κύρια ανάκριση για την πολύκροτη υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και αφού καταθέσουν οι γονείς του 21χρονου Έλληνα, θα ακολουθήσουν οι γονείς του Αλβανού, ο οποίος δηλώνει μετανοημένος μέσω του δικηγόρου του.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη Αλέξης Κούγιας έκανε γνωστό το αίτημα που κατέθεσε ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για άρση τηλεφωνικού απορρήτου των κινητών των δύο κατηγορουμένων και της Ελένης, για εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις. Η άρση θα αφορά και τις «κεραίες που ενεργοποίησαν τόσο οι εν λόγω αριθμοί όσο και οι αριθμοί κινητής τηλεφωνίας με τους οποίους αυτοί επικοινώνησαν, από την ώρα που, σύμφωνα με τις κάμερες, το θύμα συνάντησε τον έναν εκ των δραστών μέχρι και τον χρόνο της συλλήψεώς τους». Ακόμη, θα αφορά και τον αριθμό του σταθερού τηλεφώνου στο σπίτι στους Πεύκους, όπου βιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε η άτυχη κοπέλα. Η άρση έχει σκοπό να ερευνηθεί αν και με ποια τρίτα πρόσωπα επικοινώνησαν οι δράστες προτού βάλουν τη φοιτήτρια στο λευκό βαν, αλλά και μετά όσα συνέβησαν στο εξοχικό του Ροδίτη.

Οι συμφοιτητές της άτυχης Ελένης στόλισαν δέντρο στη μνήμη της
Στη μνήμη της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη στόλισαν χριστουγεννιάτικο δέντρο οι συμφοιτητές της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το οποίο είναι βυθισμένο στο πένθος! Την ίδια στιγμή, ένας από τους καθηγητές ανέφερε ότι την πρώτη μέρα που μπήκε στο αμφιθέατρο για να διδάξει μετά τη δημοσιοποίηση της δολοφονίας δεν μπορούσε κανείς να συγκρατήσει τα δάκρυά του: «Ηταν πολύ δύσκολο, γιατί ήξερα ότι όλοι γνώριζαν. Δεν μπόρεσα να κάνω μάθημα. Βρισκόμουν μπροστά σε ένα αμφιθέατρο που έκλαιγε» είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο Σπύρος Συρόπουλος.