Χριστούγεννα στο Παλάτι με τα παιδιά του σχολείου Καλαβαρδών

Η ανακοίνωση του 3/θ δημοτικού σχολείου Καλαβαρδών για την επίσκεψή του στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου:

«Τα προγράμματα της Εφορείας Αρχαιοτήτων ζωντανεύουν κομμάτια της πολύχρονης ιστορίας της Ρόδου μέσα από έναν ιδιαίτερο, ενδιαφέρον, ψυχαγωγικό, βιωματικό  τρόπο, που προσελκύει και  συγκινεί τα παιδιά, όπως έχουμε διαπιστώσει συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά προγράμματα  “Στην πόλη των Ιπποτών”, “Ρόδος, η απόρθητη πόλη”, “Εννέα  αρχαιολογικά ευρήματα ζητούν λύση”.

Συναντηθήκαμε ξανά με την Κα Κοσμά Αγγελική, Aρχαιολόγο  και υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος,σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα υπό την διοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Το πρόγραμμα, αντλώντας έμπνευση κι έχοντας ως σημείο αναφοράς την έκθεση «ICARO – ΙΚΑΡΟΣ,-  Το εργοστάσιο κεραμικών της Ρόδου, 1928-1988» που φιλοξενείται στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, γνώρισε στα παιδιά ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας-λαογραφίας του τόπου, μέσα από την ξενάγηση της συντηρήτριας έργων τέχνης Κας Μαρσινοπούλου Δέσποινας, αλλά και γενικότερα την αγγειοπλαστική τέχνη μέσα από την παρουσίαση της Κας Κοσμά Αγγελικής.

Παρουσία των συνδιοργανωτών, συντηρητών έργων τέχνης, του Κου Πατατούκου Σωτήρη και της Κας Μουστουχά Μιράντας, τα παιδιά δημιούργησαν στη συνέχεια στολίδια, με σχέδια της Κας  Mαρριά Μάγδας, σχεδιάστρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων, εμπνευσμένα από τα κεραμικά της έκθεσης και με αυτά στόλισαν  το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Παλατιού.

Οι αντιδράσεις, ερωτήσεις και οι θερμές κριτικές των παιδιών επιστρέφοντας στο σχολείο, αξιολογούν από μόνες τους αυτήν την προσπάθεια. 

Ευχαριστούμε πολύ και καλή συνέχεια στο έργο σας.
3/Θ Δ.Σ.Καλαβαρδών».