Με το... ενάμιση πόδι στο Γιβραλτάρ

Ολοκληρώνεται σιγά σιγά, η συμμετοχή του νησιού μας στα Island Games του 2019, που θα γίνουν στο Γιβραλτάρ και στα οποία όπως είναι ήδη γνωστό, θα ταξιδέψει με μία αποστολή 65-70 ατόμων, αποτελούμενη από αθλητές, προπονητές και συνοδούς.

Το βασικό στοιχείο για τη συμμετοχή της Ρόδου πάντως, έχει ξεπεραστεί. Όπως έγινε γνωστό, εστάλη στους διοργανωτές ένα μεγάλο ποσοστό του ποσού, που αντιστοιχεί στη διαμονή της αποστολής στο Γιβραλτάρ. 

Το επόμενο βήμα είναι, να συγκεντρωθούν οι συμμετοχές αθλητών-τριών στα αθλήματα που θα πάρει μέρος  το νησί μας και να καταχωρηθούν στο σύστημα της IGA, ούτως ώστε να γνωρίζουν όλα τα νησιά μέλη της, τα αντίστοιχα μέλη της αποστολής της Ρόδου, σε κάθε άθλημα που θα συμμετάσχει, όπως άλλωστε γινόταν και στο παρελθόν. 

Η εξόφληση θα γίνει φυσικά από τον ΔΟΠΑΡ μέσα στο Γενάρη κι εφόσον φυσικά οριστικοποιηθούν τα μέλη της αποστολής στους αγώνες.

Απώτερος σκοπός της Ρόδου, δεν είναι η συμμετοχή, αλλά και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάκριση σε όλα τα αθλήματα, για να καταλάβουν οι διοργανωτές, ότι στο νησί μας γίνεται καλή δουλειά σε όλους τους τομείς και πως μένει ψηλά ο ροδίτικος αθλητισμός. 

Σε αυτό συμβάλλουν συμμετοχικά ως επί το πλείστον και οι εκπρόσωποι των αθλημάτων, αλλά και οι ίδιοι αθλητές–τριες, από τώρα και μέχρι το τέλος των αγώνων.