Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για την υποβάθμιση του ρόλου και του εκπαιδευτικού έργου των νηπιαγωγών στους παιδικούς σταθμούς

Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για την υποβάθμιση του ρόλου και του εκπαιδευτικού έργου των νηπιαγωγών στους παιδικούς σταθμούς

Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για την υποβάθμιση του ρόλου και του εκπαιδευτικού έργου των νηπιαγωγών στους παιδικούς σταθμούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 591 ΦΟΡΕΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, σχετικά με την υποβάθμιση του ρόλου και του εκπαιδευτικού έργου των νηπιαγωγών που εργάζονται σε παιδικούς σταθμούς.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι θέσπιση δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, με τα προνήπια να παρακολουθούν προγράμματα των νηπιαγωγείων του Υπουργείου Παιδείας, δημιουργεί νέα δεδομένα από τη στιγμή που οδηγεί στην κατάργηση των προνηπιακών τμημάτων από τις δομές των παιδικών σταθμών, υποβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτό το εκπαιδευτικό έργο των Νηπιαγωγών που εργάζονταν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς αλλά και την εργασιακή τους σχέση.

Τονίζει ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει προκαλέσει αναστάτωση στους νηπιαγωγούς των δημοτικών αλλά και ιδιωτικών παιδικών σταθμών. Είναι δεδομένο ότι με την κατάργηση των προνηπιακών τμημάτων σε αυτές τις δομές, υποβαθμίζεται όχι μόνο το εκπαιδευτικό τους έργο αλλά και η εργασιακή τους σχέση, αφού πλέον θα εκτελούν χρέη βρεφονηπιοκόμων, όσοι από αυτούς εργάζονται σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ενώ σε κάποιους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς θα βρεθούν και χωρίς δουλειά.

Ο Μάνος Κόνσολας ερωτά τον Υπουργό για το τι προτίθεται να πράξει για όσους νηπιαγωγούς σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς μένουν χωρίς αντικείμενο εργασίας και υποβαθμίζεται το εκπαιδευτικό τους έργο.

Παράλληλα ζητά στοιχεία για τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την προκήρυξη μόνιμων θέσεων νηπιαγωγών.

"Tο πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ.Κόνσολα:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Υποβάθμιση του ρόλου και του εκπαιδευτικού έργου των νηπιαγωγών στους παιδικούς σταθμούς».

Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν εκπαιδευτικοί, κλάδου ΠΕ 60 Νηπιαγωγών, απόφοιτοι παιδαγωγικών τμημάτων νηπιαγωγών, που εργάζονται σήμερα στους παιδικούς σταθμούς των Δήμων είτε, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου είτε ως μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Η θέσπιση δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, με τα προνήπια να παρακολουθούν προγράμματα των νηπιαγωγείων του Υπουργείου Παιδείας, δημιουργεί νέα δεδομένα από τη στιγμή που οδηγεί στην κατάργηση των προνηπιακών τμημάτων από τις δομές των παιδικών σταθμών, υποβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτό το εκπαιδευτικό έργο των Νηπιαγωγών που εργάζονταν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς αλλά και την εργασιακή τους σχέση.

Το ίδιο ισχύει για τους νηπιαγωγούς που εργάζονταν σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Όπως είναι φυσικό η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει προκαλέσει αναστάτωση στους νηπιαγωγούς των δημοτικών αλλά και ιδιωτικών παιδικών σταθμών. Είναι δεδομένο ότι με την κατάργηση των προνηπιακών τμημάτων σε αυτές τις δομές, υποβαθμίζεται το εκπαιδευτικό τους έργο αλλά και η εργασιακή τους σχέση, αφού πλέον θα εκτελούν χρέη βρεφονηπιοκόμων, όσοι από αυτούς εργάζονται σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ενώ σε κάποιους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς θα βρεθούν και χωρίς δουλειά.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1.Εάν γνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους Νηπιαγωγούς που εργάζονται σε δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς μετά τη θεσμοθέτηση, ως υποχρεωτικής, της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

2.Τι προτίθεται να πράξει για όσους νηπιαγωγούς σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς μένουν χωρίς αντικείμενο εργασίας και υποβαθμίζεται το εκπαιδευτικό τους έργο.

3.Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την προκήρυξη μόνιμων θέσεων νηπιαγωγών.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου"

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»