Συνεδρίασε η οικονομική  επιτροπή της Περιφέρειας

Το θέμα του καθαρισμού χειμάρρων συζητήθηκε μεταξύ άλλων στη χτεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, και μάλιστα αυτό έγινε με το χαρακτήρα του κατ’ επείγοντος.

Οι περιοχές τις οποίες αφορούσαν τα έργα ήταν οι πρώην δημοτικές ενότητες Ρόδου και Ιαλυσού και το νησί της Καρπάθου, για τις οποίες υπάρχει προσωρινός ανάδοχος. Θα ακολουθήσει ο έλεγχος των δικαιολογητικών, η έγκριση από την αποκεντρωμένη διοίκηση και τον επίτροπο και μόλις δοθεί το πράσινο φως και «ανοίξει» και ο νέος προϋπολογισμός την καινούρια χρονιά, τότε υπογραφούν οι συμβάσεις για το έργο.

Επειδή ο χρόνος πιέζει και πρέπει οι καθαρισμοί να γίνουν άμεσα η οικονομική επιτροπή θα συνεδριάσει και πάλι εκτάκτως μέσα στον Ιανουάριο μόλις πάρει στα χέρια της τις εγκρίσεις για να γίνει και η ανάθεση των καθαρισμών.

Διαμαρτυρία Κόκκινου
 Σημειώνεται ότι ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος εξέφρασε χτες τη διαμαρτυρία του για το γεγονός της καθυστέρησης υλοποίησης των καθαρισμών και ζήτησε από τις τεχνικές υπηρεσίες την επίσπευση των διαδικασιών.

Σε ανακοίνωσή του για το θέμα αναφέρει τα εξής: «Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, με δεδομένα ότι:

α) δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι καθαρισμοί των χειμάρρων στην Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου, την ώρα που εκπνέει και ο πρώτος μήνας του χειμώνα,

β) οι βροχοπτώσεις πληθαίνουν και

γ) υπάρχουν ερωτήματα και διαμαρτυρίες πολιτών και αυτοδιοικητικών για την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων - καθαρισμός χειμάρρων, απέστειλε έγγραφο προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ν.Αι., που αναφέρει τα παραπάνω δεδομένα και ζητά να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και να υπάρξει εγρήγορση των ενεργειών για τον καθαρισμό των χειμάρρων.

Θα είναι «δώρον άδωρον» εάν δεν πραγματοποιηθούν εμπρόθεσμα ενέργειες σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, με δεδομένο ότι από τον Ιούλιο του 2018 είναι γνωστή και έχει μεταβιβαστεί η αρμοδιότητα καθαρισμού των χειμάρρων στις Περιφέρειες της χώρας».

Και για τα led
Επίσης κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής συζητήθηκε και το θέμα των φωτιστικών led και συγκεκριμένα εγκρίθηκε το πρακτικό του ηλεκτρονικού διαγωνισμού, με την ανάδειξη προσωρινού μειοδότη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά προηγήθηκε το άνοιγμα της προσφοράς της συμμετέχουσας εταιρίας για την προμήθεια με τον τίτλο «εξοικονόμηση ενέργειας στο δίκτυο φωτισμού της νήσου Ρόδου με την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου led» και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο έλεγχος των δικαιολογητικών και τα λοιπά διαδικαστικά.