Ναι, υπάρχουν Άνθρωποι στη Ρόδο και είναι πολλοί

Το χθεσινό φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στις ομάδες των παραγόντων και των διαιτητών  ήταν απλά η αφορμή, ένας τρόπος για να συγκεντρωθούν όλοι όσοι αγάπησαν τον Νίκο Κυπραίο και να τιμήσουν την ανάμνηση του γλυκού περπατήματός του πάνω σε τούτη τη γη.

Τι πιο ωραίο, από το να συνδυαστούν ξανά, για έκτη χρονιά, τρία πράγματα στα οποία ήταν αφοσιωμένος. Το ποδόσφαιρο, η διαιτησία και η φιλανθρωπική δράση.

  Ο συνδιοργανωτής «Σύνδεσμος Αγάπης» έλαβε και φέτος, στα ξεχωριστά 55α γενέθλιά του,  ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δώρο από τον κόσμο του ποδοσφαίρου, το μεγαλύτερο των τελευταίων ετών, για να το μοιράσει στη συνέχεια ο ίδιος σε οικογένειες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη να νιώσουν πως υπάρχει ανθρωπιά, πως δεν τις ξέχασαν.

Το αξιόλογο χρηματικό ποσό που πρόσφεραν οι συμμετέχοντες στο παιχνίδι ήταν το λιγότερο (καθήκοντα ταμία ανέλαβε η αεικίνητη γραμματέας της ΕΠΣΔ, Μαίρη Παπαγιάννη). Κι αυτό διότι οι περισσότεροι που πραγματικά έλαμψαν και συγκίνησαν, δεν ήταν οι παρόντες.

Ήταν όλοι εκείνοι που δεν εμφανίστηκαν χθες, αλλά που έκαναν όλες τις προηγούμενες μέρες έναν μεγάλο αγώνα, για να συγκεντρώσουν, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Καλλιέργειας και Ανάπτυξης του Γιάννη Μικρόπουλου και υπό τον συντονισμό της, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.  Οι άνθρωποι των ακαδημιών των σωματείων, οι μικροί ποδοσφαιριστές και οι γονείς τους.  

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και κατέδειξε πως το απόθεμα ανθρωπιάς, αγάπης και αλληλεγγύης όχι μόνο υπάρχει, αλλά είναι ισχυρό και ψάχνει απλά το κατάλληλο ερέθισμα για να εκδηλωθεί.  

Το γραφείο της Πειθαρχικής Επιτροπής γέμισε με ασφυκτικά με σακούλες (τη Δευτέρα αναμένονται κι άλλες), σε σημείο που μία διαδρομή με ευρύχωρη κλούβα δεν θα είναι αρκετή για να μεταφερθούν στα γραφεία του «Συνδέσμου Αγάπης».

Οι άνθρωποι του τελευταίου παρακολούθησαν τον αγώνα από την εξέδρα, στην οποία κατευθύνθηκαν μετά το σφύριγμα της λήξης οι ποδοσφαιριστές. Η πρόεδρος του Χριστιανικού Φιλανθρωπικού Συλλόγου, Άννα Ιωαννίδου-Ραυμόνδου, τους ευχαρίστησε συγκινημένη για την πρωτοβουλία και την προσφορά, δώρισε ημερολόγια και ευχήθηκε  καλές γιορτές, ενώ ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ, Παναγιώτης Διακοφώτης, ανταπέδωσε με θερμά λόγια, υποσχόμενος πως η Ένωση και ο κόσμος του ποδοσφαίρου θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τις ανεκτίμητης αξίας δράσεις του «Συνδέσμου Αγάπης».

Σημειώνεται, πως τη χθεσινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο δημοτικός σύμβουλος Δώρος Κωνσταντίνου και ο πρόεδρος του ΣΔΠΔ Νίκος Χρυσανθής, ενώ με μεγάλη χαρά υποδέχθηκαν οι πάντες το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας, Μπάμπη Λάμπρου, ο οποίος εμφανίστηκε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του σε τροχαίο ατύχημα, έστω και με πατερίτσες.   

Το «ευχαριστώ» της ΕΠΣΔ

«Ο Πρόεδρος κ. Διακοφώτης Παναγιώτης και η Επιτροπή Καλλιέργειας και Ανάπτυξης της ΕΠΣΔ, ευχαριστούν από καρδιάς τα σωματεία της δύναμης της Ένωσης, τους παράγοντες, τους προπονητές, τους μικρούς αθλητές, τις οικογένειες τους, τις μικτές ομάδες της ένωσης (Κ-16 & Κ-14) καθώς και το Super Market Bazaar κ. Αντωνάκη Γεώργιο στη Σορωνή, που για 6η συνεχόμενη χρονιά έδειξαν την ευαισθησία τους και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης για το φιλανθρωπικό τουρνουά της Επιτροπής Καλλιέργειας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Αγάπης.

Το συγκινητικό της όλης προσπάθειας έγκειται στο γεγονός ότι λόγω της κακοκαιρίας το Τουρνουά αναβλήθηκε αλλά η ανταπόκριση όλων ήταν τεράστια, προσκομίζοντας τα τρόφιμα στα γραφεία της Ένωσης. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, δίνουμε το μήνυμα για μια κοινωνία αλληλεγγύης.
Χρόνια πολλά σε όλους».