Άλλη μία πετυχημένη χρονιά για τον Υγρό Στίβο Ρόδου

Με πολλές και μεγάλες επιτυχίες έκλεισε το αγωνιστικό 2018 για τον ΥΓΡΟ ΣΤΙΒΟ ΡΟΔΟΥ, μια χρονιά που έφερε πολλά μετάλλια από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο και παρά την οικονομική δυσπραγία που μας ταλανίζει, δεν  ανάγκασε την ομάδα να περιορίσει το αγωνιστικό της πρόγραμμα που προχωρά μπροστά με γνώμονα τις διακρίσεις των αθλητών της.   

ΠΟΛΟ    
Στο  πόλο η επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση και των δύο ομάδων του ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΡΟΔΟΥ Ανδρική και Γυναικεία συνεχίζεται και ήδη δήλωσε συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία η Ανδρική και στη Β΄ Εθνική Κατηγορία η Γυναικεία ομάδα για το 2019 και οι προπονήσεις όλο και ανεβάζουν επίπεδο και προσδοκίες για το μέλλον.

ΤΡΙΑΘΛΟ
Στο Τρίαθλο, οι Κυριάκος Μαυράκης, Ευδοκία Κρητικού και Σταύρος Καμπέρης, είχαν  ενδιαφέρουσες συμμετοχές και κατατάξεις στα ομαδικά στο τοπικό OCEAN LAVA, με μετάλλια και βάθρο, ενώ στις εσωτερικές διοργανώσεις του Υ.Σ.ΡΟΔΟΥ, RODOS CUP 2018, η Σιμέλα Κακούλη και Στέλιος Βεϊσάκης ήταν εντυπωσιακοί και άφησαν παρακαταθήκη ότι  ενδεχομένως στο μέλλον να έχουμε νέους Πρωταθλητές.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Η κολύμβηση, που και φέτος ήταν η  «Ναυαρχίδα» των αγωνιστικών εκδηλώσεων της ομάδας του ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΡΟΔΟΥ,   η αγωνιστική σεζόν άρχισε το Νοέμβριο με τη συμμετοχή των EYΔΟΚΙΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ΣΙΜΕΛΑ ΚΑΚΟΥΛΗ, ΣΤΕΛΙΟ ΒΕΪΣΑΚΗ και ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΑΥΡΑΚΗ στην Ημερίδα της ΚΟΕ στο Ηράκλειο,  με απόλυτη επιτυχία πρόκρισης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και με τη χρονιά να κλείνει ημερολογιακά με τους κολυμβητές του συλλόγου να φιγουράρουν στις κορυφαίες επιδόσεις της χρονιάς.

Τον  Μάρτιο η ΕΥΔΟΚΙΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ συμμετείχε στον αγώνα του Ευρωπαϊκού Κυπέλου στο Εϊλάτ του Ισραήλ και με την 21η θέση που κατετάγη, μπήκε γερά στο παιχνίδι πρόκρισης στην Εθνική ομάδα για τους Πανευρωπαϊκούς στη Σκωτία.

Τον Μάιο η Ευδοκία Κρητικού στην ημερίδα Ανοιχτής Θαλάσσης στο Περιστέρι, πήρε μια άνετη 3η θέση και αισιοδοξεί για το μέλλον.

Τον Ιούνιο ο Στέλιος Βεϊσάκης, η Ροδούλα Καραβόλια, η Αναστασία Περγαντή, η Σιμέλα Κακούλη, η Κατερίνα Σαρρή, ο Γιώργος Παρασκευάς και ο Νικόλας Περγαντής, συμμετείχαν στο Διεθνές MEETING στο Λουτράκι, όπου με συμμετοχές από δύο ομάδες από Ν. Αφρική και τέσσερις από Ρωσία, Κύπρο, Σκωτία  και Γαλλία, η Κατερίνα Σαρρή στο πρώτο της αγώνα πέτυχε την  ύψιστη διάκριση της πρώτης Κολυμβήτριας του ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΡΟΔΟΥ που πέτυχε 1η θέση σε Διεθνείς αγώνες στα 100 μ. ύπτιο και μαζί με τις Αναστασία Περγαντή και Ροδούλα Καραβόλια που επίσης πήραν  μετάλλια (ΑΡΓΥΡΑ) στα 100 μ. ελεύθερο και τα υπόλοιπα παιδιά να πετυχαίνουν πολύ καλές και βελτιωμένες επιδόσεις στα αγωνίσματά τους και να τερματίζουν στην εξάδα και στα Προαγωνιστικά και στα Αγωνιστικά στη Γενική Βαθμολογία.

Τον Ιούλιο ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο στη Νάβια της Ισπανίας, στον ομώνυμο ποταμό και παρά την απειρία του και τα σημαντικά λάθη στις δύο πρώτες στροφές, που τον έφεραν να «μάχεται» με τα ισχυρά ρεύματα της παλίρροιας που τον κούρασαν σημαντικά και παρά το νεαρό της ηλικίας του, μόλις 16 ετών, έφερε μια καθόλου ευκαταφρόνητη 20η θέση που αποτέλεσε και την καλύτερη θέση Έλληνα κολυμβητή ή κολυμβήτριας στην Ανοιχτή Θάλασσα μέσα στο 2018!

Τον Αύγουστο, το τελευταίο Σαββατοκύριακο, όπως κάθε χρόνο έγιναν οι θεσμοθετημένες διοργανώσεις του ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΡΟΔΟΥ,  με τις οποίες γίνεται  μια λογική… γέφυρα θερινού και χειμερινού κύκλου, όπου  και πάλι είχαμε απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία με το ΤΡΙΑΘΛΟ RODOS CUP 2018 να έχει πολλούς  μικρούς και μεγάλους νέους πρωτοεμφανιζόμενους νικητές, ενώ στην  Ολυμπιακή απόσταση την παράσταση έκλεψαν οι Σιμέλα Κακούλη και Στέλιος Βεϊσάκης, και στον 28ο ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ οι Κυριάκος Μαυράκης και Σιμέλα Κακούλη να κέρδισαν τις κατηγορίες τους,  και την Ολυμπιακή απόσταση.

Όλοι στον  ΥΓΡΟ ΣΤΙΒΟ ΡΟΔΟΥ είναι αισιόδοξοι για τη νέα χρονιά και  υπερήφανοι για τα επιτεύγματα όλης αυτής της σεζόν του 2018 και ήδη προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις προκλήσεις που έπονται στο καταπληκτικό «ΜΠΛΕ ΠΑΛΑΤΑΚΙ» και καθημερινά αισθάνονται και δεν βρίσκουν αρκετούς τρόπους να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για το κόσμημα αυτό των εγκαταστάσεων όπου προπονούνται και ξέρουν ότι έχουν ένα πλεονέκτημα απέναντι των αντιπάλων τους για να πετύχουν τους στόχους τους.

Γι’ αυτό και φέτος για να τιμηθούν οι πρωταγωνιστές αυτής της συναρπαστικής χρονιάς,  που ήταν πολλοί εντός και εκτός πισίνας και καλούνται όλοι μικροί και μεγάλοι να παραστούν για να τιμήσουν και να τιμηθούν στις 12.15 το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Ιανουαρίου στην Πισίνα του συλλόγου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και οι τυχεροί των φλουριών θα κερδίσουν εκτός από καλή τύχη και πλούσια,  όπως πάντα, δώρα.