Σε ποιες εκθέσεις θα πάρει μέρος η Περιφέρεια

Στο πλαίσιο των ολοκληρωμένων δράσεων τουριστικής προβολής και προώθησης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρόκειται να πάρει μέρος σε όλες τις σημαντικές εκθέσεις τουρισμού που θα πραγματοποιηθούν στο εξωτερικό και στην Ελλάδα το 2019. 

Με στόχο πάντα την ενίσχυση της θέσης του Νοτίου Αιγαίου στην τουριστική βιομηχανία, την καθιέρωση ενός διακριτού, ελκυστικού, αυθεντικού τουριστικού προϊόντος και την ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας του κάθε προορισμού ξεχωριστά, η Περιφέρεια Νοτίου συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα τουριστικά «ραντεβού» με όρους πρωταθλητισμού. 

Στα περίπτερα της ΠΝΑι φιλοξενούνται δωρεάν οι νησιωτικοί δήμοι. Καλούνται παράλληλα οι  επιχειρηματίες του τουρισμού να πλαισιώσουν τα περίπτερα και να κάνουν εκεί τις επαγγελματικές τους  επαφές, ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση. 

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη τουρισμού, αθλητισμού & πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει καταφέρει με μοντέρνας αισθητικής περίπτερα, τα οποία αναδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νησιωτικό στοιχείο, να αφήνει δυνατό το στίγμα της στις τουριστικές εκθέσεις στις οποίες παίρνει μέρος. 

Όπως επισημαίνει η τουριστική προώθηση δεν έχει εποχικό χαρακτήρα. «Εργαζόμαστε συστηματικά και στοχευμένα 365 μέρες το χρόνο για να προβάλουμε τις ξεχωριστές εμπειρίες που προσφέρουν τα νησιά, εφαρμόζοντας ένα συγκροτημένο στρατηγικό σχεδιασμό. Οι τουριστικές εκθέσεις που συγκεντρώνουν τα βλέμματα της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, αποτελούν τους πλέον κατάλληλους χώρους για δικτύωση και προβολή. 

Σε αυτή μας την προσπάθεια να αναδείξουμε τον πολύπλευρο χαρακτήρα του τουριστικού μας προϊόντος και τις ανεξάντλητες δυνατότητες που προσφέρει το Νότιο Αιγαίο, θα χαρούμε να έχουμε δίπλα μας τους επιχειρηματίες του τουρισμού απ’ όλα μας τα νησιά. Οι επιχειρήσεις διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό το τουριστικό προϊόν και μέσα από την κοινή προσπάθεια, είμαι βέβαιη ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο προγραμματισμός για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε τουριστικές εκθέσεις και σε roadshows/workshops στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κατά το έτος 2019, έχει ως εξής:

ΧΩΡΑ    ΠΟΛΗ    ΕΚΘΕΣΗ

ΟΛΛΑΝΔΙΑ    ΟΥΤΡΕΧΤΗ     VAKANTIEBEURS 2019
ΦΙΛΑΝΔΙΑ    ΕΛΣΙΝΚΙ    ΜΑΤΚΑ 2019 
ΓΕΡΜΑΝΙΑ    ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ    ΒΟΟΤ
Η.Π.Α.    ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ     ΝΥΤΤS
ΒΕΛΓΙΟ    ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ     SALON DES VACANCES
ΙΤΑΛΙΑ    ΜΙΛΑΝΟ    ΒΙΤ
ΙΣΡΑΗΛ    ΤΕΛ ΑΒΙΒ     ΙΜΤΜ
ΣΟΥΗΔΙΑ     ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ     WORLD PANORAMA FESTIVAL
ΣΕΡΒΙΑ     ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ    ΙFT
ΓΕΡΜΑΝΙΑ     ΒΕΡΟΛΙΝΟ    ΙΤΒ 2019
ΡΩΣΙΑ    ΜΟΣΧΑ    ΜΙΤΤ 2019
ΓΑΛΛΙΑ    ΠΑΡΙΣΙ    SALON MONDIAL DU TOURISME
Η.Π.Α.    ΜΑΪΑΜΙ     SEATRADE CRUISE GLOBAL
ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ     ΝΤΟΥΜΠΑΙ     ARABIAN TRAVEL MARKET
ΒΡΑΖΙΛΙΑ    ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ    ILTM LATIN AMERICA
ΕΛΛΑΔΑ    ΑΘΗΝΑ     GREEK TRAVEL SHOW
ΓΕΡΜΑΝΙΑ    ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ     TOUR NATUR
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ    ΛΟΝΔΙΝΟ    WTM 2019
ΕΛΛΑΔΑ    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    PHILOXENIA 
ΕΛΛΑΔΑ    ΑΘΗΝΑ     ERGO MARATHON EXPO
ΕΛΛΑΔΑ    ΑΘΗΝΑ     ATHENS INTERNATIONAL TOURISM EXPO
ΠΟΛΩΝΙΑ    ΒΑΡΣΟΒΙΑ     GRECKA PANORAMA