Μέσα στη θαλπωρή ζει στην Αγγλία το υιοθετημένο σκυλί της Ρόδου

Εξέταση DNA έκανε στο σκυλί που πήρε πριν πολλά χρόνια από τη Ρόδο, η Βρετανίδα Λουίζα Κουκ, θέλοντας να διαπιστώσει ποια είναι ακριβώς η ράτσα του.

Η ιδιοκτήτρια του σκυλιού πληροφορήθηκε μέσω της εξέτασης ότι το αδέσποτο κουτάβι που γνώρισε πριν από περίπου δέκα χρόνια στο νησί μας και πλέον ζει μαζί της στην Αγγλία, είχε γονίδια από διάφορες ράτσες και ίσως αυτό να εξηγεί τις μοναδικές ικανότητες και τα προσόντα του τα οποία το έχουν κάνει διάσημο σε όλο τον κόσμο.
 

Συγκεκριμένα η εξέταση έδειξε τα εξής: 
- ποσοστό 25% γερμανικός ποιμενικός
- ποσοστό 12,5% μπόξερ
- ποσοστό 12,5% ντόμπερμαν  
- ποσοστό 12,5% σιβηρικό χάσκυ.

Σημειώνεται ότι η Βρετανίδα είχε έρθει τότε για διακοπές στη Ρόδο και εντόπισε μαζί με φίλες της το σκυλάκι να περιφέρεται αδέσποτο κοντά στο ξενοδοχείο που έμεναν ανάμεσα σε Κρεμαστή και Ιαλυσό.

Θέλησαν να το πάρουν μαζί τους αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό καθώς είχε διάφορα προβλήματα υγείας. Τότε η Λουίζα Κουκ, ζήτησε τη βοήθεια της οικογένειας του Σταύρου Μάτση στο εστιατόριο “Πήγασος” που βρισκόταν κοντά και συγκεκριμένα την παρακάλεσε να το περιθάλψει και στη συνέχεια να το στείλει στην Αγγλία αεροπορικώς.

Έτσι κι έγινε. Η οικογένεια σε συνεννόηση με κτηνίατρο περιέθαλψε το μικρό άρρωστο κουτάβι και έξι μήνες μετά το έστειλε στην Αγγλία. Μάλιστα η Βρετανίδα πλήρωσε όλα τα έξοδα στην οικογένεια που το κράτησε για να το μεγαλώσει.

Από τότε το σκυλί ζει στο Νότιγχαμ της Αγγλίας και έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις. Μάλιστα συμμετείχε σε καλλιστεία σκύλων και κέρδισε, πήρε μέρος σε διαφήμιση στο παγκοσμίου φήμης περιοδικό Vogue από γνωστό οίκο νυφικών, ενώ αναδείχτηκε και πρωταθλητής σε αγώνα ταχύτητας που έγινε στο Νότιγχαμ.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μάτσης στη «Ροδιακή» το παράδειγμα της Βρετανίδας πρέπει να το ακολουθήσουν και οι συμπατριώτες μας και να υιοθετούν αδέσποτα, ή να απευθύνονται στο κυνοκομείο, γιατί όπως αποδεικνύεται τα ζώα αυτά όχι μόνο δεν υστερούν αλλά έχουν και ικανότητες που κανένας δε γνωρίζει.