Στη Ρόδο κλείνει η σειρά του Run Greece

Καλά μαντάτα έφερε πάλι στη στιβική Ρόδο το επίσημο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ για το 2019 και αφορούν τους αγώνες αντοχής επί δημοσίας οδού. Όπως τα τελευταία δύο χρόνια, έτσι και το 2019, ο Μαραθώνιος Ρόδου που θα διεξαχθεί στις 14 Απριλίου θα έχει και το μικρό του… αδελφάκι, τον αγώνα του Run Greece.

Βάσει του προγράμματος του ΣΕΓΑΣ, η διοργάνωση στη Ρόδο θα γίνει στις 13 Οκτωβρίου, μια μέρα νωρίτερα σε σχέση με το 2018 και αναμένεται να υπάρξουν αρκετές συμμετοχές. Το πρόγραμμα του Run Greece θα ξεκινήσει 31 Μαρτίου από τη Λάρισα και η Ρόδος θα το ολοκληρώσει με τις αποστάσεις των 5 και 10χλμ., όπως επίσης τα 1000μ. για παιδιά δημοτικών σχολείων. Η διαδρομή της Ρόδου δεν αλλάζει αφού την έχουν αγαπήσει όσοι δρομείς έχουν συμμετάσχει κι έτσι αναμένεται το 2019 να υπάρξουν πολλές παρουσίες.

Το πρόγραμμα των αγώνων για το 2019:

31 Μαρτίου Λάρισα

7 Απριλίου Ηράκλειο

21 Απριλίου Γιάννινα

12 Μαΐου Καστοριά

22 Σεπτεμβρίου Αλεξανδρούπολη

6 Οκτωβρίου Πάτρα

13 Οκτωβρίου Ρόδος

 

Η διαδρομή των αγώνων:

 • Με κατεύθυνση την παραλιακή λεωφόρο επί της Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) προς ΑΚΤΑΙΟΝ, Νέα Αγορά, Σταθμό Ταξί, στροφή αριστερά επί του κρασπέδου πριν την Πλατεία Νεωρίου με κατεύθυνση τον Φάρο του Αγ. Νικολάου
 • Στο τέλος του κρασπέδου και πριν τον Φάρο του Αγ. Νικολάου αναστροφή δεξιά, άνοδος της ράμπας προς το επάνω διάζωμα (δρόμο)
 • Μπροστά από τους Μύλους, κατεύθυνση προς την έξοδο και τη συμβολή με τη Λεωφόρο Ελευθερίας, Πύλη Ελευθερίας, αριστερά Πύλη Ταρσανά, δεξιά Ακτή Σαχτούρη επί του οδοστρώματος
   
 • Κατεύθυνση προς το τουριστικό λιμάνι, στροφή δεξιά ακολουθώντας το οδόστρωμα παράλληλα με τα τείχη (κυκλοφοριακή κατεύθυνση οχημάτων) με κατεύθυνση τα φανάρια ρύθμισης της κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Αυστραλίας - Καναδά - Βύρωνος, στροφή δεξιά στην αρχή της Βύρωνος
 • Άνοδος της Βύρωνος παράλληλα με τον μαντρότοιχο του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου, μέχρι τη συμβολή (Ρολόι Σταδίου) της Βύρωνος με τις οδούς Βενετοκλέων και Λεωφόρου Δημοκρατίας
   
 • Δεξιά με κατεύθυνση την καθολική Εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου
 • Διαδρομή επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας (έχοντας δεξιά το πάρκο και την τάφρο της Μεσαιωνικής Πόλης)
   
 • Διασχίζουμε τη συμβολή με την οδό Ναβαρίνου (αριστερά) και το λιθόστρωτο προς την Πύλη Ντ' Αμπουάζ (δεξιά) με κατεύθυνση τη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου (αριστερά) και την αρχή της Εθνάρχου Μακαρίου (δεξιά)
 • Διασχίζουμε τη διασταύρωση με την Αλ. Διάκου (αριστερά) και Αλ. Παπάγου (δεξιά) και φθάνουμε στην Πλατεία Κύπρου, διασταύρωση των οδών Γρ. Λαμπράκη (αριστερά), Γαλλίας (άνοδος προς την Πλατεία Κύπρου) και Τάρπον Σπρινγκς (δεξιά)

     Διασχίζουμε την Πλατεία Κύπρου συνεχίζοντας την Εθνάρχου Μακαρίου προς την έξοδο στην παραλιακή Λεωφόρο Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) και στη συνέχεια αριστερά προς το σημείο τερματισμού.