Το καλάθι της αγάπης του Δήμου Νισύρου

Το καλάθι της αγάπης του Δήμου Νισύρου

Το καλάθι της αγάπης του Δήμου Νισύρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 213 ΦΟΡΕΣ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Νισύρου, αναφέρει τα εξής:

Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι ημέρες αγάπης, αλληλεγγύης και σκέψης για τον συνάνθρωπο μας. Η γέννηση του Χριστού φέρνει το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας, το μήνυμα της αναγέννησης του κόσμου.

Ο Δήμος Νισύρου μοίρασε σε όλες τις οικογένειες του νησιού μας το «καλάθι της αγάπης» που περιείχε διάφορα τρόφιμα. Η δημοτική αρχή έχοντας πάντα γνώμονα το καλό της κοινωνίας, με σωστή διαχείριση των πόρων του Δήμου μας, φθάσαμε σήμερα σε ένα ανθηρό οικονομικά δήμο. Έτσι αυτές τις γιορτινές μέρες έχουμε τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε την κάθε Νισυριά και τον κάθε Νισύριο με αυτή τη συμβολική προσφορά ως ένδειξη συναισθηματικής εγγύτητας.

Είναι σίγουρο ότι η πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού μας δεν έχει ιδιαίτερη οικονομική ανάγκη, όμως, η γιορτή των Χριστουγέννων συνδέεται με αγάπη, προσφορά, αλληλεγγύη, και τα δώρα μας δεν μπορούν να έχουν άλλο χαρακτήρα από το συναισθηματικό. Η ανιδιοτελής προσφορά αποτελεί πηγή άντλησης θετικών συναισθημάτων προσφέροντας έντονη εσωτερική ικανοποίηση και πληρότητα.

Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νισύρου της 15ης Δεκεμβρίου 2018 εγκρίθηκε ομόφωνα το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Νισύρου για το έτος 2019.

Το νέο τεχνικό πρόγραμμα έχει αναπτυξιακο χαρακτήρα και στοχεύει για πρώτη φορά στην χρηματοδότηση έργων υποδομών τα οποία δεν ήταν δυνατόν να εγκριθούν τα τελευταία χρόνια των μνημονίων.

Αυτά τα έργα συμπεριλαμβάνουν:

Ø Την ύδρευση-αποχέτευση των Πάλων

Ø Την εγκατάσταση νέου δικτύου στο Μανδράκι

Ø Την υπογειοποίηση καλωδίων ηλεκτρισμού

Ø Την επέκταση δικτύου φωτισμού στις Λιές κλπ

Ταυτόχρονα, στο τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνεται το έργο ύδρευσης των οικισμών Νικειών και Εμπορειού με εγκατάσταση δικτύου που είναι χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι του Υπουργείου Εσωτερικών με το ποσό των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης η εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού που είναι χρηματοδοτούμενη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το ποσό του 1.200.000,00€.

Επιπροσθέτως, υπάρχουν τα έργα: τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών που είναι χρηματοδοτούμενη από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2 του Υπουργείου Εσωτερικών με το ποσό των 130.000,00€, προμήθεια μηχανημάτων χρηματοδοτούμενο πάλι από το παραπάνω πρόγραμμα με το ποσό των 85.000,00€, εγκατάσταση νέας μονάδας αφαλάτωσης ύψους 300.000 ευρώ χρηματοδοτούμενη από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κλπ.

Η Νίσυρος έχει μπεί σε μία νέα εποχή ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας.

Διαβάστε ακόμη

Αποτροπιασμός Νικητιάδη στη Βουλή για τα όσα ακούγονται για το μουσείο στη Νίσυρο

Νικητιάδης για την υπόθεση αρχαιοφύλακα Νισύρου: «Να μην μείνει κλειστό το μουσείο» – Μενδώνη: «Έχουν ήδη δοθεί οι εντολές»

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες για τη δράση του αρχαιοφύλακα

Χρ. Κορωναίος, δήμαρχος Νισύρου: Προτεραιότητα όλων να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"

Επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας στη Νίσυρο για τον εορτασμό της 76ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα