Δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τριών εργαζομένων από τον δήμο Ρόδου

Τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου δεν ανανέωσε τις συμβάσεις εργασίας τους εκφράζουν τρεις εργαζόμενοι στον ξενώνα φιλοξενίας Ρόδου.

Αναφέρουν συγκεκριμένα τα εξής:
«Στις 30-11-2018 το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου αποφάσισε να μην ανανεώσει τη σύμβαση εργασίας 3 εργαζομένων εξ αυτών οι δύο με 5 χρόνια εργασίας και ο ένας 3 χρόνια. Εργαζόμασταν στην Πρόνοια στον ξενώνα φιλοξενίας Ρόδου κακοποιημένων γυναικών ως φύλακες διορισμένοι μέσω ΑΣΕΠ (!).

Στη σύμβαση εργασίας που υπογράψαμε αναφέρεται πως εφόσον το έργο συνεχίζεται, όπως και συνεχίζει να συμβαίνει, το προσωπικό παραμένει το ίδιο (σελ. 5 σύμβασης). Η χρηματοδότηση γίνεται μέσω ΕΣΠΑ, η Περιφέρεια απορροφά τα κονδύλια και ορίζει τον Δήμο Ρόδου ως εργοδότη.

Αναίτια και απρόβλεπτα στις 21-11-2018 η προϊσταμένη κ. Καραγιάννη μας ενημέρωσε τηλεφωνικώς πως δεν θα ανανεωθεί η σύμβασή μας, παρ’ όλο που το έργο συνεχίζεται. Στην ερώτησή μας ποιος το αποφάσισε και γιατί, η απάντηση ήταν πως είναι απόφαση πολιτική, ότι ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι το αποφάσισαν. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τα αρμόδια γραφεία, αλλά έριχναν το μπαλάκι ο ένα στον άλλον....

Αναιτιολόγητα και αντίθετα με όσα προβλέπονταν στη σύμβαση εργασίας μας δεν ανανέωσαν τις συμβάσεις μας, παρά το γεγονός ότι κάναμε τόσες θυσίες, για έναν τόσο ιδιαίτερο χώρο εργασίας, που σχεδόν εργαζόμασταν εθελοντικά, μιας και η απόσταση για τον Ξενώνα ήταν πολύ μεγάλη, τα χρήματα που λαμβάναμε ήταν λιγοστά.  Και παρά τα ανωτέρω δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις μας με το πρόσχημα ότι ήμασταν ακριβοί ως μισθολογικό κόστος και πως θα αναλάβει ιδιωτική εταιρεία με χαμηλότερο κόστος!

Η πικρία μας και η αδικία που νιώθουμε είναι μεγάλες, διότι ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο άφησαν 3 ανθρώπους οικογενειάρχες με προβλήματα και ανήλικα παιδιά  στην ανεργία, γεγονός που δεν χωράει καμιά δικαιολογία.

Εννοείται ότι οι απορίες είναι εύλογες: γιατί άραγε απολυθήκαμε, ενώ το έργο συνεχίζεται; Γιατί θέλουν να προσλάβουν ιδιωτικούς σεκιούριτι από τη στιγμή που εμείς είχαμε μικρότερο κόστος; Γιατί είναι προτιμότερο να μην ανανεώσουν τις συμβάσεις μας, που διοριστήκαμε από τον ΑΣΕΠ και να αναθέτουν σε  ιδιωτικές εταιρείες τη φύλαξη;

Μάλιστα στο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσιάστηκαν εξ όσων μάθαμε οικονομικά στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως υπερωρίες που ουδέποτε λάβαμε ούτε εξαιρέσιμα. Οι μισθοί δε ήταν πολύ χαμηλοί! Ευχαριστούμε που με τόση ευκολία ο Δήμαρχος, η αρμόδια Αντιδήμαρχος της πρόνοιας όπως εισηγήθηκε με προτροπή της Προϊσταμένης και οι 24 Δημοτικοι Σύμβουλοί που ψήφισαν υπέρ της απόλυσης. Ήταν πολύ εύκολο για αυτούς εκ του ασφαλούς χωρίς να γνωρίζουν να πράξουν κάτι τέτοιο.

Είναι εντυπωσιακή η ευκολία με την οποία πάρθηκε η απόφαση αυτή, με τις τόσο δυσμενείς συνέπειες για εμάς, χωρίς να υπολογίζουν τις οικογένειές μας... Παρακαλώ όπως το δημοσιεύσετε που ως συνήθως κάνετε σε τέτοιες αδικίες που προβαίνει ο Δήμος».