Το δρομικό κίνημα «σαρώνει» στα Δωδεκάνησα

Το δρομικό κίνημα αναπτύσσεται και στα Δωδεκάνησα με ταχείς ρυθμούς, κι αυτό πλέον είναι κάτι παραπάνω από φανερό.

Μόνο στη Ρόδο διεξάγονται κάθε χρόνο από την Περιφέρεια, τον ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ Δωδεκανήσου ο Μαραθώνιος με τους παράλληλους αγώνες 5 και 10χλμ. αλλά κι αυτόν των 1000μ. μαθητών-μαθητριών δημοτικών σχολείων.  

Επίσης υπάρχει το «αδελφάκι» του Μαραθωνίου, το Run Greece, από τον ΣΕΓΑΣ με αγώνες 5 και 10χλμ. μαζί με το 1000άρι για τα παιδιά. Το Tafros Run του Απόλλωνα Ρόδου, ο Ημιμαραθώνιος στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου από τη Φλόγα Ρόδου,  αλλά και ο Δρόμος της Νίκης από την 95 ΑΔΤΕ, όπως επίσης ο αγώνας βουνού «Προφήτης Ηλίας» συμπληρώνουν το «παζλ» των δρομικών διοργανώσεων στο νησί.  

Ως γνωστόν, στην Κω υπάρχει το Kos City Run με το περιφερειακό ανωμάλου δρόμου της ΕΑΣ, για να πάρει φέτος «μερίδιο» στη διοργάνωση των αγώνων και η Κάλυμνος. Όπως έγινε γνωστό πριν από ενάμιση μήνα περίπου, η Ένωση Καζώνη-Κάλυμνος 2000 θα θεσμοθετήσει τον αγώνα επί δημοσίας οδού στη μνήμη του Γιάννη Παπανικόλα, του ιατρού και δρομέα που έφυγε προσφάτως από τη ζωή.

Μετά από συνεννόηση από την οικογένειά του, ο αγώνας θα πάρει το όνομά του και θα διοργανωθεί τον Μάρτιο, μέσα στο σαββατοκύριακο 16-17 του μήνα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου στίβου από την Κάλυμνο, τον αγώνα στηρίζει τόσο η ΕΑΣ Δωδεκανήσου όσο και ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής με καταγωγή από το νησί.  

Η ακριβής ημερομηνία με τις λεπτομέρειες για τον  αγώνα θα γίνουν γνωστά αφότου πια ανακοινωθεί και το καλεντάρι του 2019 από την ΕΑΣ Δωδεκανήσου, αλλά το σίγουρο είναι πως θα υπάρχουν συμμετοχές, αφού η Κάλυμνος έχει παράδοση στον κλασικό αθλητισμό και κυρίως στις αποστάσεις, αναδεικνύοντας και πρωταθλητές Ελλάδος σε αρκετές κατηγορίες.