Το καλεντάρι του 2019 για τα Mini Athletics Games στα Δωδεκάνησα

Τις προηγούμενες μέρες ο Σάββας Διακονικόλας ως τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ Δωδεκανήσου είχε τις κατάλληλες επαφές με παράγοντες και κυρίως προπονητές από τα νησιά πλην της Ρόδου, για να καταρτίσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα στη νέα περίοδο.

Εκτός από τις παρατηρήσεις σχετικώς με τις διοργανώσεις και τα αγωνίσματα το 2018, για να γίνουν οι απαραίτητες βελτιωτικές αλλαγές, ο τεχνικός σύμβουλος της Ένωσης θέλησε όσο γίνεται γρηγορότερα να βγάλει τις ημερομηνίες των αγώνων, γι’ αυτό και έγινε η απαραίτητη συνεννόηση για το πότε θα τοποθετηθούν με μόνο γνώμονα την όσο γίνεται μεγαλύτερη συμμετοχή που είναι και το ζητούμενο.

Το μεγαλύτερο μέρος των αγώνων θ’ αφορά τα Mini Athletics Games και τα παιδιά από 9 έως 11 ετών. Παράλληλα θα υπάρξει και η κατάλληλη υποστήριξη και στα Kids Athletics, επίσης για παιδιά δημοτικού σχολείου σε συνεννόηση με τους συλλόγους αλλά και την Διεύθυνση Α’/Βάθμιας Εκπαίδευσης.

Κάθε φορά ο Σάββας Διακονικόλας έχει υπόψη του τις συνθήκες που επικρατούν στο κάθε νησί και τις κατηγορίες των παιδιών από κάθε σύλλογο για την επιτυχημένη διοργάνωση σε όλους τους τομείς.

Το 2019 μάλιστα, εκτός από τη Ρόδο, αγώνες των Mini Athletics Games θα γίνουν σε Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Πάτμο, δείχνοντας αυτό πόσο σημαντικά δουλεύουν οι σύλλογοι με τους προπονητές τους στ’ άλλα νησιά μας για την συνέχιση της καλής παράδοσής μας στον κλασικό αθλητισμό.

Όσον αφορά τις ημερομηνίες, είναι πολύ πιθανόν ν’ ανακοινωθούν και σήμερα, για μια πρώτη εικόνα του προγράμματος και το πώς θα κυλήσουν μέσα στη χρονιά οι διοργανώσεις.

Τα αγωνίσματα του προγράμματος στα Mini Athletics Games:

Ταχύτητα 50 μέτρα όρθια εκκίνηση.
Ταχύτητα 50 μέτρα με εμπόδια όρθια εκκίνηση.
Δρόμος 120 μέτρα όρθια εκκίνηση.
Δρόμος αντοχής 450 μέτρα.
Συλλογή Αντικειμένων.
Άλμα σε Μήκος με 8 Διασκελισμούς (ελεύθερο πάτημα).
Άλμα Χωρίς Φόρα.
Ύψος (ψαλίδι)Ρίψη Vortex με σταυρωτό βήμα.
Ρίψη Μπάλας 1κιλού από θέση ημι-γονάτισης.
Εκπαιδευτική Σφαίρα (και τα 2 χέρια)
Σκυταλοδρομία 2x40 μέτρα όρθια εκκίνηση.
Σκυταλοδρομία μικτή ταχύτητας & Εμποδίων 8x50μέτρα.
Σκυταλοδρομία μικτή 6x75 μέτρα.
Σκυταλοδρομία Formula.
Σκυταλοδρομία FUN (δημιουργούνται ομάδες ανεξαρτήτου φύλου και συλλόγου)

Βαθμολογία Συμμετοχής & Επίδοσης

Συμμετοχή & επίδοση μέχρι 5 αθλητές –αθλήτριες:             1 Βαθμός

Συμμετοχή & επίδοση 6 αθλητές –αθλήτριες:                         2Βαθμοί

Συμμετοχή & επίδοση 7 αθλητές –αθλήτριες:                        3Βαθμοί

Συμμετοχή & επίδοση 8 αθλητές –αθλήτριες:                        4Βαθμοί

Συμμετοχή & επίδοση 9 αθλητές –αθλήτριες:                        5Βαθμοί

Συμμετοχή & επίδοση 10 αθλητές –αθλήτριες και πάνω:     6Βαθμοί

Βαθμολογία Κατάταξης αθλητών-τριών για να βγει η κατάταξη κάθε σωματείου βαθμολογικά:

Α) Δρομικά, Αντοχή και Σκυτάλες εκτός της FUN - Βαθμολογούνται οι (5) πέντε πρώτες θέσεις ως εξής: 1η6β., 2η4β., 3η3β., 4η2β., 5η1β., και 0.5 β. οι υπόλοιποι. Στην συνέχεια προστίθενται όλοι οι βαθμοί για την ομαδική κατάταξη του αγωνίσματος.

Β) Άλματα – Προστίθενται και οι δύο προσπάθειες του κάθε αθλητή-τριας και με βάση αυτό παίρνει κατάταξη θέσης ως εξής1η6β., 2η4β., 3η3β., 4η2β., 5η1β., και 0.5 β. οι υπόλοιποι. Στην συνέχεια προστίθενται όλοι οι βαθμοί για την ομαδική κατάταξη του αγωνίσματος.(Ύψος- βαθμολογούνται οι επιτυχημένες προσπάθειες των αθλητών και στην συνέχεια βαθμολογούνται οι (5) πέντε πρώτες θέσεις ως εξής: 1η6β., 2η4β., 3η3β., 4η2β., 5η1β., και 0.5 β. οι υπόλοιποι. Στην συνέχεια προστίθενται όλοι οι βαθμοί για την ομαδική κατάταξη του αγωνίσματος.)

Γ)  Ρίψεις– Ανάλογα με τα μέτρα ρίψης κάθε προσπάθειας γίνετε πρόσθεση των βαθμών για να βγει η κατάταξη των αθλητών-τριών. Στην συνέχεια προστίθενται οι συνολικοί βαθμοί κάθε αθλητή-τριας για την κατάταξη του συλλόγου στο αγώνισμα. 1η 6β., 2η 4β., 3η 3β., 4η 2β., 5η 1β., και 0.5 β. οι υπόλοιποι.