Εγκρίθηκε η οινοπνευματοποίηση των σύκων Ρόδου

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΑΡΡΑΒΩΝΕΣ
Γεώργιος Οικονομάκης-Καλλιόπη Χατζησταυρίδη, Εμνηστεύθησαν. Τα δαχτυλίδια ήλλαξεν ο βουλευτής κ. Κωτιάδης. Θερμά συγχαρητήρια.
ΜΙΧ. ΠΕΤΡΙΔΗΣ
Δήμαρχος Ρόδου

ΟΙ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟΙ ΠΥΓΜΑΧΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ο Παπαδόπουλος δεν έδωσε αγώνα

Παρά το εργάσιμον της ημέρας πολυάριθμοι φίλαθλοι έδωσαν και πάλιν το παρών εις το Εθνικόν Θέατρον Ρόδου για να παρακολουθήσουν την ρεβάνς της Πυγμαχικής συναντήσεως ΠΟΔ και Πανελληνίου Αθηνών.
Το πρόγραμμα ανοίγει με τον αγώνα των νεαρών Πυγμάχων του ΠΟΔ Νομικού και Ζαργάνη. Οι αντίπαλοι ύστερα από μίαν έξοχον και ελπιδοφόρον εμφάνισιν ανακηρύσσονται ισόπαλοι.

Στην συνέχεια ο Τζεϊχούν νικά τον Ιμπραήμ στα σημεία.
Ο Κωσταρέλλος νικά τον Μπεμπέ Χασάν με τεχνικόν νοκ άουτ στον πρώτο γύρο.
Ακολούθως ο Μάζης του Πανελληνίου ενίκησε τον Γιαννουκά του ΠΟΔ εις τα σημεία.

Ο Ρόδιος Τσουρδής ανακηρύσσεται ισόπαλος του Καλόσσακα (Πανελληνίου) κατόπιν ωραιοτάτου αγώνος.
Οι Αθηναίοι σημειώνουν ακόμη μία νίκη δια του Αρμπατζόγλου όστις ενίκησε στα σημεία τον Παπαϊωάννου.
Επίσης ο πρωταθλητής Ελλάδος όλων των κατηγοριών Γιάννης Παπαδόπουλος πραγματοποιεί αγώνα επιδείξεως με τους πυγμάχους του ΠΟΔ Ηλία Λυκοπάντη και Μάριο Κιττώφ.

Οι φίλαθλοι κατεχειροκρότησαν τους αθλητάς δια την ωραίαν και θεαματικήν επίδειξιν των.
Το πρόγραμμα κλείνη με την συνάντησιν των Χατζή (ΠΟΔ) και Χιματζίδη (Πανελληνίου). Ο Χατζής σημειοί την μοναδικήν νίκην του ΠΟΔ επιβληθείς εις τα σημεία του ισχυρού αντιπάλου του.
Ο αγών ήτο πεισματώδης δυναμικός και παρ’ ολίγον να συμβούν επεισόδια εξ αιτίας του αντικανονικού παιγνιδιού του Χιμιτζίδη.
Η υπεροχή του Χατζή ήτο καταφανής και η νίκη δικαία.
ΥΠΑΙΘΡΟΣ-ΡΟΔΟΣ 2-1

Εις φιλικόν αγώνα ποδοσφαίρου η μικτή υπαίθρου ενίκησε την μικτή πόλεως με 2-1. Ο αγών ετελέσθη στο γήπεδον Φοίβου τα τέρματα επέτυχον ο Μάτσης (υπαίθρου) και Μαλιαράκης (πόλεως).
Γ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

ΕΣΗΜΕΙΩΘΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΙΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΝ ΕΙΣ ΛΕΡΟΝ
Κατ’ αναφοράν της Διοικήσεως Χωροφυλακής Λέρου προς την Ανωτέραν Διοίκησιν Χωροφυλακής την 17ην ώραν του παρελθόντος Σαββάτου 27ης τρέχοντος εσημειώθη εις την εν λόγω νήσον ελαφρά σεισμική δόνησις διαρκείας δύο δευτερολέπτων. Εκ της δονήσεως δεν εσημειώθησαν θύματα ή ζημίαι.
Δέον να σημειωθή ότι εντός 8ημέρου εσημειώθησαν εις Λέρον έτεραι δύο δονήσεις ικανής διαρκείας.

ΕΝΕΚΡΙΘΗ Η ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΙΣ ΣΥΚΩΝ ΡΟΔΟΥ ΕΙΣ ΠΑΛΑΙΑΝ ΕΛΛΑΔΑ
Κατά πληροφορίας εξ Αθηνών, δι’ αποφάσεως του Υπουργείου των Οικονομικών, κοινοποιηθείσης εις Ρόδον, επετράπη η οινοπνευματοποίησις 350 τόννων σύκων, Ροδιακής παραγωγής, εις εργοστάσια της Παλαιάς Ελλάδος.

Κατόπιν τούτου, εις Ρόδον ήρχισαν προετοιμασίαι δια την πραγματοποίησιν της αποστολής των σύκων.

ΥΠΕΣΤΗ ΚΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΜΗΡΙΑΙΟΥ ΟΣΤΟΥ 18ΕΤΗΣ ΕΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΙΝ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΝ
Προχθές την 1.35 μεταμεσημβρινήν ο Χάρης Κλαδάς, ετών 18, οδηγών ποδήλατον συνεκρούσθη εις διασταύρωσιν μετ’ αυτοκινήτου οδηγουμένου υπό του Παναγιώτου Καραγιάννη, εμπόρου. Συνεπεία της συγκρούσεως, ο νεαρός υπέστη κάταγμα του αριστερού μηριαίου οστού.

Πάραυτα ούτος μετεφέρθη εις το Νοσοκομείον όπου και εκρατήθη προς θεραπείαν.

Η σύγκρουσις εγένετο εις την διασταύρωσιν των οδών Βασιλόπαιδου Μαρίας και Όθωνος-Αμαλίας, ήδη δε υπό της Αστυνομίας Τροχαίας διενεργούνται ανακρίσεις.