Ημερίδα για τη Μεσαιωνική Πόλη

Ημερίδα με θέμα “Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου: προβλήματα, προστασία, ισόρροπη ανάπτυξη” πρόκειται να διοργανώσει, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου.

Η ημερίδα πρόκειται να διεξαχθεί στις 12 Ιανουαρίου, στις 5 μ.μ. στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.
Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου: «Σήμερα 30 χρόνια μετά την ένταξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου στον κατάλογο Μνημείων της UNESCO, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι πολλά και το μέλλον της όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι ευοίωνο αν δεν ληφθούν, σύντομα κιόλας, συγκεκριμένα μέτρα.

Με βάση τα παραπάνω, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος σκοπεύει να οργανώσει Εσπερίδα για τα σημαντικότερα ζητήματα της Μεσαιωνικής Πόλης στην οποία θα υπάρξει η δυνατότητα να διερευνηθεί για ποιο λόγο αυτά όχι μόνο δεν επιλύονται αλλά αυξάνονται και επιδεινώνονται χρόνο με το χρόνο.

Τα ζητήματα που θα τεθούν θα είναι τόσο θεσμικού όσο και πρακτικού χαρακτήρα και θα δοθεί η ευκαιρία σε φορείς και πολίτες να τοποθετηθούν ώστε να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον ως εργαλεία καθοδήγησης για την εξεύρεση λύσεων και την ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πόλης στη θέση που της αρμόζει».