Ανεβάζουν τις τιμές για το 2019 οι Τούρκοι ξενοδόχοι

Οι Τούρκοι ξενοδόχοι χρειάζονται ευρώ και δολάρια και όχι το τοπικό νόμισμα, που έχει υποτιμηθεί τον τελευταίο χρόνο.

Σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση, που υπήρξε φέτος και συνεχίζεται και στις κρατήσεις του 2019 στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, οι ξενοδόχοι περιορίζουν το ποσοστό δωματίων, που θα διατεθεί στους Τούρκους τουρίστες την επόμενη χρονιά στο 20% (από 30-35% πέρυσι), προτιμώντας ξένους τουρίστες.

Το γεγονός αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους διακοπών κατά 40% στους Τούρκους, που θα θελήσουν να κάνουν διακοπές στα ξενοδοχεία της χώρας τους, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης τουρκικών ταξιδιωτικών γραφείων (TÜRSAB) Firuz B. Bağlıkaya.

Λόγω της υποτίμησης της τουρκικής λίρας, τα ξενοδοχεία δεν θέλουν να φιλοξενήσουν Τούρκους τουρίστες με τοπικό νόμισμα, αλλά θέλουν να δώσουν τα δωμάτιά τους με βάση τις τιμές του ευρώ, είπε ο πρόεδρος της TURSAB, προσθέτοντας: Πολλά ξενοδοχεία έχουν αυξήσει την προσφορά δωματίων για τους αλλοδαπούς και έχουν μειώσει το ποσοστό διαθέσιμων κλινών για τους εγχώριους τουρίστες.

Οι περισσότεροι Τούρκοι ξενοδόχοι έχουν δάνεια σε ξένο νόμισμα και ως εκ τούτου αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους εισπράττοντας τουρκικές λίρες.

Αξιοποιώντας το θετικό κλίμα στις κρατήσεις για το 2019, οι Τούρκοι ξενοδόχοι έχουν αυξήσεις τις τιμές πάνω από 10% στις πρόωρες κρατήσεις για την επόμενη χρονιά στις ευρωπαϊκές αγορές, προσπαθώντας να καλύψουν τη διαφορά από την πτώση των τιμών τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης στον τουρκικό τουρισμό.   

Πηγή: tornosnews.gr