Μεγάλη επιτυχία σημείωσε  η ημερίδα για τη φωτογραφία στη Ρόδο

Πολύ μεγάλη επιτυχία είχε το σεμινάριο – ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη  Λέσχη Ερασιτεχνών Φωτογράφων Ρόδου, “C.Ro.P.”, με θέμα "Η Φωτογραφία της Φύσης - Τέχνη και Τεχνική" με εισηγητή τον βραβευμένο φωτογράφο Ιωάννη Σχοινέζο. 

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα συνεδριάσεων "Γεώργιος Καραγιάννης" του Επιμελητήριου Δωδεκανήσου ο I. Σχοινέζος παρουσίασε τρεις multivision ¬– δηλαδή, προβολή φωτογραφιών συνδυασμένη με μουσική – που αφορούσαν τη δουλειά του στο χώρο της φωτογράφισης άγριας φύσης από διάφορα μέρη του κόσμου. Από αυτές, ιδιαίτερη αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσε στο κοινό η τελευταία προβολή που αφορούσε τα καμένα δάση της Ρόδου.

Στο τέλος της βραδιάς ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Φωτογράφων Ρόδου CRoP, δώρισε στο φωτογράφο το βιβλίο Η Ρόδος με το φακό του Αντώνη Πάχου.

Για την ημερίδα εξέδωσε ανακοίνωση η Λέσχη Ερασιτεχνών Φωτογράφων Ρόδου, “C.Ro.P.” στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Φωτογράφων Ρόδου, «CRoP», την Παρασκευή 21.12.2018 είχε τη χαρά να φιλοξενήσει τον βραβευμένο φωτογράφο Ιωάννη Σχοινέζο. Μετά από άρθρα του που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό τύπο τους προηγούμενους μήνες, ήρθαμε σε επικοινωνία μαζί του και οργανώσαμε ημερίδα με θέμα «Η Φωτογραφία της Φύσης - Τέχνη και Τεχνική». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων "Γεώργιος Καραγιάννης" του Επιμελητήριου Δωδεκανήσου. 
 


Ο Γιάννης ως έμπειρος δημοσιογράφος και φωτογράφος, μας ταξίδεψε με τη δουλειά του στη φωτογραφία της φύσης. Οι παρευρισκόμενοι εντυπωσιάστηκαν με τις παρουσιάσεις του και είχαμε τη χαρά να δούμε υλικό από βιβλίο του με θέμα τη φύση της Ρόδου καθώς και αδημοσίευτο φωτογραφικό υλικό μελλοντικής έκδοσης. Η ανοιχτή συζήτηση μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε με διαφορετικό μάτι το κομμάτι αυτό της φωτογραφίας.

Τον ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε να τον έχουμε πάλι κοντά μας σε ένα από τα επόμενα ταξίδια του στη Ρόδο.

Η Λέσχη μας διατηρεί ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (cropteam@hotmail.com) και σελίδα στο Facebook (www.facebook.com/cropgr) και η επίσημες σελίδες του Ιωάννη Σχοινέζου είναι www.ioannis.schinezos.it καθώς και www.ioannisschinezos.com.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Φίλιππος Φιλίππου
Ο Γενικός Γραμματέας
Σταύρος Βαρώνος».