Δικάζονται τρεις Τούρκοι που πιάστηκαν με 700 κιλά χασίς

Δικάζονται τρεις Τούρκοι  που πιάστηκαν με 700 κιλά χασίς

Δικάζονται τρεις Τούρκοι που πιάστηκαν με 700 κιλά χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 983 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Κακουργημάτων θα καθίσουν στις αρχές Γενάρη, τρεις Τούρκοι κατηγορούμενοι για τα 700 κιλά χασίς που εντοπίστηκαν πριν περίπου ένα χρόνο, στο ιστιοφόρο που επέβαιναν, ανοικτά της Νισύρου.

Συγκεκριμένα στην υπόθεση κατηγορούνται ο 53χρονος καπετάνιος του σκάφους και δύο ακόμη άτομα ηλικίας 44 και 40 ετών αντίστοιχα τα οποία έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους.
Και οι τρεις βρίσκονται στη φυλακή αφού μετά τις απολογίες τους είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι.
Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης 31 Αυγούστου 2017, όταν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του συγκεκριμένου σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά Νισύρου, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Άμεσα έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., παραπλέον πλοίο και ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Το Ι/Φ εντοπίστηκε από το Φ/Γ “SHIRVAN”, σημαίας Μάλτας, ενώ λίγες ώρες αργότερα ξεκίνησε η ρυμούλκησή του από το Ρ/Κ “ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ” Ν. Βόλου 562, με προορισμό το λιμένα Μανδρακίου Νισύρου, όπου και κατέπλευσαν πρωινές ώρες της 1ης Σεπτεμβρίου 2017.

Ωστόσο απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους και με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα και του Λιμενάρχη Κω διενεργήθηκε έλεγχος στο ιστιοφόρο, έγινε παρουσία του 53χρονου κυβερνήτη προκειμένου να διαπιστωθεί η ζημιά που είχε υποστεί λόγω της κακοκαιρίας αλλά και να ελεγχθούν τα ναυτιλιακά έγγραφα.
Μόλις όμως ο λιμενικός ανέβηκε στο σκάφος διαπίστωσε έντονη δυσοσμία με αποτέλεσμα να του κινηθούν υποψίες.

Σε περαιτέρω έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι μέσα σε δύο καμπίνες υπήρχαν συσκευασμένες σε πακέτα και σε σακούλες μεγάλες ποσότητες ινδικής κάνναβης. Όταν όλα τα πακέτα εντοπίστηκαν και ζυγίστηκαν διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για 61 δέματα συνολικού βάρους 775 κιλών και 50 γραμμαρίων ινδικής κάνναβης!

Έκαναν κρουαζιέρα
Οι τρεις Τούρκοι, ισχυρίστηκαν ότι είχαν ενοικιάσει το σκάφος για να πάνε κρουαζιέρα στα Ελληνικά νησιά. Σημειώνεται ότι ο ένας από τους τρεις Τούρκους που επέβαινε στο σκάφος και συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες είναι παντρεμένος με Ελληνίδα.
Από τα πρώτα στοιχεία δεν φαίνεται ότι εμπλέκονται σε παρόμοιες περιπτώσεις τουλάχιστον στη χώρα μας.

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και απολογούμενοι δήλωσαν πως δεν γνώριζαν κάτι για τη μεγάλη αυτή ποσότητα των ναρκωτικών που βρίσκονταν μέσα στο ιστιοφόρο σκάφος. Πιο συγκεκριμένα, ο 44χρονος και ο 40χρονος οι οποίοι είναι συγγενείς μεταξύ τους, είπαν πως είχαν πληρώσει για να κάνουν κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά και στα τουρκικά παράλια. Μάλιστα ο 44χρονος που διαμένει μόνιμα από το 1995 στην Ελβετία είχε έρθει για διακοπές και έτσι ξεκίνησε η «περιπέτειά» του αυτή.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ιστιοφόρο ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη με πρώτο σταθμό το Λαύριο και εν συνεχεία μικρά ελληνικά νησιά όπως η Νάξος. Θα συνέχιζαν και σε άλλα νησιά μας και θα κατέληγαν στην Κωνσταντινούπολη.

Σε ότι αφορά τα ναρκωτικά πληροφορήθηκαν για αυτά όταν τους ενημέρωσαν οι λιμενικοί. Αλλά και ο 53χρονος καπετάνιος του σκάφους δήλωσε – σύμφωνα με πληροφορίες- ότι δεν είχε την παραμικρή ιδέα για τα ναρκωτικά και πως σίγουρα αν το γνώριζε θα αντιδρούσε διαφορετικά τις 4 ώρες που το ιστιοφόρο έπλεε ακυβέρνητο. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι τρεις Τούρκοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές. Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Αχιλλέας Δασκαλάκης και Παναγιώτης Αβρίθης.

Διαβάστε ακόμη

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του