Υποδομές σε παραλίες της Λέρου

Υποδομές σε παραλίες της Λέρου

Υποδομές σε παραλίες της Λέρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 299 ΦΟΡΕΣ

Από το Γραφείο Δήμαρχου Λέρου ανακοινώνεται η χρηματοδότηση με 240.000 ευρώ του Δήμου, μετά από πρόταση που είχε υποβληθεί στο ΕΣΠΑ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ), για την κατασκευή εγκαταστάσεων και υποδομών σε τέσσερις παραλίες του νησιού (ΑΛΙΝΤΑ-ΓΟΥΡΝΑ-ΠΑΝΤΕΛΙ-ΞΗΡΟΚΑΜΠΟ), που θα αφορούν την ψυχαγωγία και την άθληση ατόμων με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένης κινητικότητας, μέσα στο αστικό δομημένο περιβάλλον, καθώς και την ανάπτυξη του τουρισμού ειδικών απαιτήσεων στο νησί και την προσέλκυση ΑΜΕΑ.

Προτεραιότητα αποτελεί η διευκόλυνση τους, με έργα που θα εξασφαλίζουν την αυτόνομη πρόσβαση τους, συνεισφέροντας στην εξυπηρέτηση και στην άρση της περιθωριοποίησης τους. Πρόκειται για μία κίνηση ανθρωπιάς καθώς όλοι έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν και τη θάλασσα.

«Θέλω να ευχαριστήσω το Διευθυντή και τους Μηχανικούς του Δήμου μας, για την προετοιμασία και υποβολή του φακέλου, καθώς και πολλών προτάσεων στο ΕΣΠΑ, που εγκρίθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα», αναφέρει ο δήμαρχος Μ. Κόλλιας.

Διαβάστε ακόμη

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει το έργο του Αλμπέρ Καμύ «Η παρεξήγηση»

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Θεατρικό Έργο στη Λέρο: Το βέλος που δεν πληγώνει

Στη Λέρο εν όψει των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Ιρακινός με σφυρί και μαχαίρι τραυμάτισε συμπατριώτη του

43 μετανάστες εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς στα παράλια της Λέρου

Ξεκίνησε η κατασκευή των χαλικοπασσάλων στο λιμενικό έργο στα Αλιντα της Λέρου

Η Λέρος η επόμενη στάση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων