Ρόδος: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Σάββα Πάττα

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία από το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε προχθές το απόγευμα στην περιοχή του Κάτω Καλαμώνα και είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παστίδας Σάββας Πάττας και να τραυματιστεί σοβαρά ένας 60χρονος.

Ολόκληρο το νησί αδυνατεί να πιστέψει αυτό που συνέβη, ενώ σήμερα η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον 52χρονο πρόεδρο της Παστίδας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Παστίδας στη μία το μεσημέρι.
Σε ότι αφορά τον 60χρονο τραυματία συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Συλλυπητήρια μήνυμα Δημάρχου
Τη βαθιά του θλίψη εκφράζει στο συλλυπητήριο μήνυμά  του ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος στο οποίο αναφέρει αναλυτικά τα εξής:
«Αγαπητέ φίλε και Πρόεδρε μου Σάββα.  ‘Αξιε και καλέ μας συνεργάτη, μεγάλη και δυσαναπλήρωτη η απώλεια σου. Ο αδόκητος και πρόωρος θάνατος σου γέμιζε θλίψη και βαθιά συγκίνηση όλους εμάς, τους συμπολίτες σου, τους φίλους και συγγενείς σου αλλά κυρίως την οικογένεια σου. Τα τρία παιδιά σου, την αγαπημένη σου σύζυγο, τους δυστυχείς γονείς σου, τα αδέλφια σου και όλους όσοι σε αγαπήσαμε, σε εκτιμήσαμε, σε εμπιστευθήκαμε για το ήθος σου, για την ποιότητα σου, για την απλότητα και την προσφορά σου.

Τα λόγια είναι φτωχά. Είναι όμως τα λόγια, που λέγονται σήμερα για σένα, τα λόγια των φίλων σου, που νιώθουμε την ανάγκη να σου πούμε τον ύστατο χαιρετισμό. Είναι οι σκέψεις, που κατακλύζουν το νου μας τούτες τις ώρες του απροσδόκητου θανάτου σου. Είναι όσα είπαμε μαζί την προηγούμενη ημέρα, όσα προγραμματίζαμε, όσα μας συνέδεσαν όλα αυτά το χρόνια της αυτοδιοικητικής μας πορείας, όλα όσα μοιραστήκαμε στο κοινό μας όραμα.

Να λύσουμε προβλήματα, να κάνουμε έργα, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Ακάματη η ενασχόλησή σου με τα ζητήματα της τοπικής μας κοινωνίας, ουσιαστική η δραστηριότητα σου ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παστίδας.  Προσηνής,συνεργάσιμος, ευπροσήγορος, προχωρούσες με ζυγισμένα τα λόγια σου, με σταθερά τα βήματα σου, με αγάπη και συνειδητή έγνοια για τον τόπο μας.

Σου υποσχόμαστε , ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε  προκειμένου να κάνουμε πραγματικότητα όσα μαζί ονειρευτήκαμε, για τον τόπο, που ζούσες, για τον τόπο, που αγαπούσες, για την Παστίδα.
Σήμερα όλοι όσοι σε συντροφεύουμε στο στερνό ταξίδι σου, η οικογένεια σου, οι συνάδελφοι σου στην Αυτοδιοίκηση, οι φίλοι σου και συμπολίτες σου σε αποχαιρετούμε με σεβασμό. Το κενό στην οικογένεια σου, στους συμπολίτες μας, στην Αυτοδιοίκηση δυσαναπλήρωτο. Το έργο όμως και η μνήμη σου θα παραμείνουν ζωντανά.   Καλό σου ταξίδι Πρόεδρε μου.  Στον ανείπωτο πόνο της οικογένειας σας, εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.  ‘Ολοι εμείς είμαστε κοντά σας να συμπαρασταθούμε στις δύσκολες τούτες στιγμές».

Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη
Συλλυπητήρια δήλωση έκανε και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, για τον θάνατο του Σάββα Πάττα η οποία έχει ως εξής: «Η είδηση του αδόκητου θανάτου του Σάββα Πάττα, μας συγκλονίζει όλους.
Ρίχνει βαριά σκιά  στην τοπική κοινωνία του νησιού, στον τόπο  που υπηρέτησε ως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παστίδας.  

Η πρόωρος και τραγικός χαμός του, συνιστά απώλεια για τη μεγάλη οικογένεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου είχε ακόμη πολλά να προσφέρει.
Εκφράσω την βαθύτατη θλίψη μου για την απώλειά του και τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Μανώλη Γλυνού
Συλλυπητήριο μήνυμα για την αιφνίδια απώλεια του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Παστίδας Σάββα Πάττα απέστειλε και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός στο οποίο αναφέρει τα εξής:
«Είμαστε συγκλονισμένοι από τον αιφνίδιο χαμό του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Παστίδας. Η απρόσμενη απώλεια του αγαπητού Σάββα Πάττα, μάς γέμισε θλίψη.

Η Παστίδα, η Ρόδος, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θρηνούν για την απώλεια ενός ανθρώπου που είχε ακόμα πολλά να προσφέρει. Η αφοσίωσή του, η προσφορά του και η δράση του αποτελούν παράδειγμα για όσους θέλουν να υπηρετήσουν τον τόπο τους  με γνώμονα το κοινό καλό.
Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του, που περνούν αυτή τη μεγάλη δοκιμασία.
Θα διατηρούμε στην μνήμη μας τον Σάββα, ως συνάδελφο που τίμησε την αυτοδιοίκηση με το ήθος του και τη στάση ζωής του».
 
Δήλωση του Μ. Κόνσολα
«Ο Σάββας Πάττας ήταν άνθρωπος της αυτοδιοίκησης και ενεργός πολίτης αυτού του τόπου. Έφυγε με αναπάντεχο και άδικο τρόπο από τη ζωή, αφήνοντας ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό.
Αυτές τις στιγμές, οι σκέψεις όλων μας, είναι στην οικογένειά του που περνά μια μεγάλη δοκιμασία.
Στους δικούς του ανθρώπους θέλω να απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Ψήφισμα για την αναγγελία θανάτου του Σάββα Πάττα

Η Ν.Ε ν. Δωδεκανήσου του Κινήματος Αλλαγής συνήλθε εκτάκτως μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του συντρόφου και φίλου μας Σάββα Πάττα και αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να παραστεί σύσσωμη η Νομαρχιακή Επιτροπή στην εξόδιο ακολουθία.
2. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος.
3. Να εκφρασθούν τα θερμά συλλυπητήρια της Νομαρχιακής Επιτροπής στους οικείους του.
4. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

Ο Σάββας Πάττας υπήρξε μία εμβληματική φυσιογνωμία για τη Ρόδο, την Αυτοδιοίκηση, το Κίνημα μας και την αγαπημένη του Παστίδα. Για όλους εμάς που τον γνωρίζαμε η είδηση του αδόκητου και άδικου χαμού του μας γέμισε ανείπωτη θλίψη. Θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας για την ευγένεια, την ανιδιοτέλεια, την εργατικότητα και για την ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του.
Ο Γραμματέας της Ν.Ε
Νικηφόρος Παπανικόλας

Συλλυπητήρια δήλωση  Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου
«Με μεγάλη μου θλίψη και απερίγραπτη έκπληξη πληροφορήθηκα, τον τραγικό,  αναπάντεχο και άδικο θάνατο του εγκάρδιου και δραστήριου φίλου Σάββα Πάττα.

Ενός ανθρώπου, που με βασικό γνώμονα το καλό του τόπου του και με απόλυτο σεβασμό στους συμπολίτες του, υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση ως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παστίδας.
Ο Σάββας Πάττας, άνθρωπος ευγενής, καλοσυνάτος, χαμογελαστός, συνεργάσιμος και αγωνιστής, θα αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προσφοράς και καλοκαρδίας.                  

Το έργο του, η δράση του και η προσφορά του, θα παραμείνουν ανεξίτηλες στις μνήμες μας. Σε ό,τι με αφορά, εκφράζω με ειλικρίνεια και σεβασμό στους οικείους του, τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια, ευχόμενος τούτες τις δύσκολες ώρες να είναι ενωμένοι και δυνατοί ώστε να αντιμετωπίσουν τη δυσαναπλήρωτη αυτή απώλεια. Σήμερα εκτός από την οικογένεια, τους φίλους και τους γνωστούς του αλησμόνητου Σάββα, θρηνεί η Παστίδα, η Ρόδος και η τοπική αυτοδιοίκηση.  Χάθηκε ένας άνθρωπος με Α κεφαλαίο που αγωνιζόταν καθημερινά για την οικογένεια και τον τόπο του.
Η μνήμη και η προσφορά του, θα είναι αιώνιες».