Σε τραγική κατάσταση το Πρωτοδικείο Κω

Ο σεισμός είχε ήδη προλάβει να πληγώσει τους τείχους και την οροφή του Πρωτοδικείου Κω, τώρα ήρθε και η σφοδρότατη προχθεσινή βροχή να εντείνει τα κτιριακά προβλήματα του παλαιού ιταλικού κτιρίου...

Η προχθεσινή πρωτοχρονιάτικη δυνατή νεροποντή στο νησί της Κω ανέδειξε τα προβλήματα που υπάρχουν στο Ψαλίδι, στο Παραδείσι και σε άλλες περιοχές με τα ρέματα αφού παραμένουν ακαθάριστα.

Ωστόσο με το πρώτο φως της ημέρας βγήκαν και άλλα προβλήματα στην επιφάνεια όπως για παράδειγμα αυτό του κτιρίου του Πρωτοδικείου Κω το οποίο επλήγη σημαντικά από τον σεισμό και το Υπουργείο Δικαιοσύνης εδώ και ενάμιση χρόνο σφύριζε αδιάφορα αγνοώντας τα κτιριακά ζητήματα που είχαν προκύψει ελέω σεισμού.

Σήμερα λοιπόν και αφού δεν είχαν προλάβει να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάσταση της οροφής του κτιρίου (με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Κω) το νερό από τη  σφοδρή βροχόπτωση εισήλθε εντός του κτιρίου και πλέον στάζει από την οροφή στο πάτωμα δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Πρωτοδικείου αλλά παράλληλα κινδυνεύει να καταστραφεί και το αρχείο με όλες τις δικαστικές υποθέσεις του παρελθόντος...
 


Οι κραυγές αγωνίας εδώ και καιρό του προέδρου του Δ.Σ. Κω κ. Αβρίθη αλλά και συλλήβδην όλης της δικηγορικής κοινότητας του νησιού προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης φαίνεται ότι δεν θορύβησαν κανέναν, ούτε συγκίνησαν τον νέο Υπουργό που θα έπρεπε να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και καιρό ένα μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας της Κω (δικαστές, δικηγόρους και διοικητικό προσωπικό).